Devlet-Millet İşbirliğinin En Güzel Örneği Uzunköprü’de Hayat Buldu

Uzunköprü, “Devlet-Millet İşbirliği Programı” kapsamında geçmişte yaptığı yatırım ve hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Bülent- Sergül Uçar çiftinin genç yaşta geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybeden biricik kızlarının ismini taşıyan Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı geçtiğimiz Perşembe günü yapıldı. Aile ve Sosyal hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katılımda bulunduğu açılış programında; Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, KEFEK Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Özlem Becan, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, STK’ların başkan ve yöneticileri, Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne maddi katkıda bulunan hayırseverler ile çok sayıda misafir yer aldı.

Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından yapım sürecine dair bilgiler paylaşan Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan çok zorlu bir periyodun ardından bugünlere geldiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaymakam Erdoğan yapmış olduğu konuşmada; “Daha önce Meslek Yüksek Okul Binası olarak hizmet veren bu taşınmazı tekrar aktif hale getirmek için çalışmalar yapıyorduk. Bundan önceki valimiz ile bir proje üzerinde çalışırken Bülent Uçar bizlerle iletişime geçerek genç yaşta vefat eden kızının adını yaşatmak için bir düşüncesi olduğunu söyledi. Bizde bu okul ile ilgili düşüncemizi söyledik ve hemen çalışmalara başladık. Sağ olsun kendisi bizi destekledi ve bir protokol yaptık. Bu protokol kapsamında bakanlık, vatandaş el birliği ve diğer hayırseverlerinin katkısı ile bugün bu binanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 28 çift 24 tek yatak olacak sekilde 80 kişiye hizmet verecek. Personel atamalarımız tamamlandı. 30 hasta bakıcı ve idari personel hizmete başladık. Temizlik personeli atamasının ardından önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağız. Ben tekrar başta Uçar ailesi olmak üzere tüm hayırseverlerimize ve bu kuruma destek veren bakanlığımız başta olmak üzere valilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.


SEVGÜL UÇAR’IN KONUŞMASI
KATILIMCILARI DUYGULANDIRDI

Kaymakam Erdoğan’ın ardından söz alan Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne isminin verildiği Çağlanur’un annesi Sergül Uçar yaptığı konuşma ile katılımcıları duygulandırdı.
Bizler çok huzurluyuz diyerek sözlerine başlayan Sergül Uçar; “Eminim ki buraya gelecek, kalacak yaşlılarımız da bu huzuru hissedeceklerdir. Bu mutluluğu hissedeceklerdir. Hayra vesile olan, hayrı yapmış gibidir derler. Ben de huzurlarınızda emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Uzunköprü’müze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugünü tamamlayıp yaşattığı için de rabbime teşekkür ediyorum, şükrediyorum” dedi.

BAKAN YANIK YAPILAN
HİZMETLERDEN BAHSETTİ

Hüzünlü ama güzel bir sebeple bir aradayız diyerek sözlerine başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise; “Çağlanur, dosta gitti. İnşallah dostun korumasında, dostun kucağında rabbim rahmeti ile kuşatsın. Bugün, Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin açılış töreni için bir aradayız. Öncelikle hayırlı bir vesileyle ismini yaşattığımız Çağlanur kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine de sabır diliyorum. İnşallah burada kalan yaşlılarımızın dualarının Çağlanur için açık sevap kapısı olacağına inanıyorum. Diğer bağışçılarımız için de onların geçmişleri veya kendileri için de açık bir sevap kapısı olacağına inanıyorum. Allah kabul etsin. Başta Uçar ailesi olmak üzere bütün hayırseverlerimize huzurlarınızda bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Toplumlar, sorumluluk alabilen insanların sayısı arttığı sürece sağlıklı ve huzurlu olabilir. Her birimiz toplumsal meselelerde inisiyatif aldığımız takdirde güven ve huzurumuzu inşa edebiliriz. Hastalık, yaşlılık, işsizlik gibi sosyal risklerin, engellilik gibi dezavantajlı durumların doğurduğu sorunlarla ilgilenmek, çözümler üretmek ve sosyal hizmetler vermek, devlet ve hükümet olarak bizim en temel görevlerimiz. Fakat dünya artık yeni çözümlere de ihtiyaç duyuyor. Devlet ile vatandaşın birlikte hareket ettiği, ortaklaşa iş yaptığı modeller daha iyi işliyor. Bazı alanlar sadece devletin değil, aynı zamanda toplumun da müdahil olması gereken görev ve sorumlulukları içeriyor. Bu noktada milletimizin gönüllü faaliyetlere katılması, enerjisini ve potansiyelini karşılığını beklemeden başka insanlar için sarf etmesi çok önem taşıyor. Çok şükür toplum olarak gönüllülük ve hayırseverlik bize uzak kavramlar değil” dedi.

İLÇEMİZDE BİRÇOK İSİM
HUZUREVİNE BAĞIŞTA BULUNDU

Devlet-Millet İşbirliği Programı” kapsamında çalışmaları tamamlanan Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 80 yaşlımıza vereceği hizmetin yanında hayırsever bağışçılarının da isimlerini uzun yıllar çatısı altında yaşatacak. En büyük bağışçısı olan Bülent- Sergül Uçar çiftinin rahmetli kızlarının ismini ölümsüzleştiren merkez, aynı zamanda koridor ve odalarında 30 bağışçısının ismini de yaşatacak. Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezin’nin odalarının yapılmasına katkı sağlayan 26 kişi ve 4 kurumdan oluşan 30 hayırsever arasında yer alan CHP Uzunköprü Belediye Meclis Üyesi Av. Edip Can Yayalar böyle hayırlı bir işe destek vermekten son derece mutlu olduğunu belirtti. Kendisi gibi bağışçılar arasında yer alan CHP Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Çakır ve onları yalnız bırakmayan CHP Belediye Meclis üyesi Birsen Çotra ile birlikte merkezin açılışına katılıp hatıra fotoğrafı çektiren Av. Yaylar, başta Uçar ailesi olmak üzere tüm bağışçılara teşekkür ederken böyle hayırlı bir işe katkıda bulunmasına vesile olan ilçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan’a ise şükranlarımı sunuyorum dedi.

ÇAĞLANUR YAŞLI BAKIM
MERKEZİ BAĞIŞÇILARI
Bülent-Sergül Uçar, Kadir Bilgin, Edip Can Yayalar, Şerafettin Çakır, Naci Şenuz, Mustafa Borazan, Hüseyin Borazan, Ayşe Borazan, Nevin-Enis Öz, Hüseyin-Ayşe Çeliker, Hatice Çam, Abidin Puka, Mustafa-Müşerref Bosna, Bahri-Hatice Dinçer, Ali Çolak, Fuat Koşar, Gürol Sezmez, Burhan Özdimetokali, Nur Ayşe Sezmez, Zekeriya Arda, Gülsün Kangal, Neriman İşbaraşaran, Yalçın-Elmas Çevik, Ali Kılıç Oğulları, Fatma Arda, Necati İşbaşaran, Muammer Aklan, Uzunköprü Ziraat Odası Başkanlığı, Çakmak Barajı Sulama Koopratifi, Uzunköprü Çeltik Üretcileir Birliği, Global Tarım Ltd. Şti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol