Dev projenin açılışına sayılı günler kaldı

Rusya’nın Anapa kentinden başlayıp, deniz altından 930 kilometre uzunluğunda borularla ülkemize ilimizin Kıyıköy beldesinden giriş yapacak olan TürkAkım doğalgaz projesinde
açılış için artık gün sayılıyor. Yüzde yüz kapasiteyle çalışmaya ve doğalgaz vermeye hazır durumda olan tesisin açılışı 8 Ocak Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yapılacak.

Rus doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak olan TürkAkım Projesi’nin açılışına sayılı günler kaldı. Dev tesisin açılışı 8 Ocak Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından gerçekleştirilecek.
TürkAkım sistemi Rusya’dan Türkiye’ye Karadeniz’in altından uzanan 930 kilometre uzunluğunda ve yıllık toplam 31,5 milyar metreküp kapasitede iki boru hattından oluşuyor.
Botu hatları en az 50 yıl faaliyet gösterecek şekilde inşa edildi. Boru hattı Türkiye kıyısına Kıyıköy alım terminalinden çıkıyor. Buradan sonra BOTAŞ tarafından inşa edilen birinci kara hattı doğalgazı Türkiyenin iletim şebekesiyle buluşturacak. Gazprom-BOTAŞ ortaklığınca yapılan ikinci kara hattı ise, Bulgaristan sınırına kadar uzanıyor. Gerek Rusyanın Anapa kentindeki gerekse Kıyıköydeki tesislerin inşası tamamlandı ve yüzde yüz kapasiteyle çalışmaya, doğalgaz vermeye hazır. Şimdi herkes bu dev projenin resmi açılış töreni olan 8 Ocak tarihini bekliyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. günü geçmiş bu haberi 15 Ocak 2020 Çarşamba 01:44:10

    TürkAkım-2 gelene kadar burada tutun ki bir daha yeniden yazmak derdiniz olmaz...