Dev Maç Geldi Çattı “Haydi Kırklar”

Temsilcimiz Kırklarelispor, Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finalinde Fenerbahçe’yi Kırklareli Atatürk
Stadyumu'nda ağırlayacak. Dev maç için tüm Kırklareli kenetlenmiş durumda biletleri günler öncesinden
tükenen tarihi maçta binlerce taraftar stadyumda, bilet
bulamayan taraftarlar ise ekran başında şehrinin takımına destek olacak. Tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupasında Çeyrek Final oynayacak yeşil-beyazlı ekip 90 dakikanın sonucunda Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda oynanacak rövanş için avantajlı bir sonuç almak.
Dev maç geldi çattı. Kırklarelispor 5 Şubat Çarşamba (bugün) tarihi bir randevuya çıkacak. Saat 14.30’da Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Süper Lig ekibi Fenerbahçe'yi ağırlayacak yeşil-beyazlılar, mücadele sonunda tarihinde ilk kez yarı finale kalmayı hedefliyor. Dev maçta temsilcimiz binlerce taraftarının desteğini arkasında hissedecek.

Maça özel atkı
Taraftarlar maç için günler öncesinden gerekli hazırlıklara başladı. Kırklareli şehri için bir maçtan çok daha fazlası olan müsabakanın biletleri tükendi. maç için özel olarak atkılar basıldı, taraftarlar hatıra olan atkılara hücum etti. Fenerbahçe’yi ilimizde en iyi şekilde ağırlayarak marka değerini yükseltmek isteyen Kırklarelispor, avantajlı bir skor alarak rüyayı devam ettirmek istiyor.
Valilikten Kırklarelispor’a özel marş
Kırklareli Valiliği dev maç için müzisyen Ali Altay’a bir marş hazırlattı. Marş maç öncesinde ve aralarda tribünde çalacak. Maçın öncesi marş araçlarla Kırklareli sokaklarında çalışmaya da başladı. Vali Osman Bilgin, Kırklarelispor Başkanı Volkan Can ve Kırklarelisporlu futbolcuları makamında ağırladı.
Gerçekleşen ziyarette Vali Osman Bilgin, Kırklarelispor Başkanı Volkan Can ve Kırklarelisporlu futbolculara, ülke futbolunun en önemli turnuvalarından biri olan Ziraat Türkiye Kupasında çeyrek finale kalma başarısı göstermesi ve elde ettikleri bu tarihi başarıdan dolayı teşekkür ederek, yarın da ülkemizin en büyük kulüplerinden biri olan süper lig temsilcisi Fenerbahçe Spor Kulübü ile yapacakları müsabakada başarılar diledi. Daha sonra Valilikçe Kırklarelisporumuza destek olmak amacıyla hazırlanan marşın bu tarihi maç sebebiyle hazırlandığını ve ilimizin spor tarihinde güzel bir anı olarak kalacağını ve marşımızın da takımımız ve taraftarlarımızı motive edeceğini belirtti.
Sadece Kırklareli Değil Trakya Kenetlendi
Vali Osman Bilgin, müsabakada ilk maçtan beri bu önemli turnuvada destekleri ile her zaman Kırklarelispor’un yanında olan taraftarlara teşekkür ederek, “Onlardan ricam Türk örf ve adetlerine uygun şekilde nasıl ki evimize gelen misafiri başköşede tutuyorsak, aynı şekilde Fenerbahçe’yi de misafir edelim. Sporun içinde her türlü centilmence tezahüratı, her şeyi yapabiliriz. Ama onun haricinde taşkınlık, istenmeyen olaylar olmamasını istiyoruz. Daha önce ilimizde çok şükür bu alanda bir sıkıntı yaşamadık. Yarın da yaşanmayacağına inanıyoruz. Futbol başarısı açısından şehrimizin takımı Kırklarelispor’u tutuyoruz. Yarın Fenerbahçe bizim misafirimiz” dedi.
Vali Bilgin, ayrıca bu tarihi maç vesilesiyle sporun olumlu anlamda bölge halkı üzerinde nasıl birleştirici olduğunun önemini vurgulayarak, sadece Kırklareli’nin değil tüm Trakya’nın kenetlendiğini ve bu müsabakanın Kırklareli’mizin ulusal anlamda tanıtımına çok büyük bir katkısı olduğunu ilimizin her zaman eğitim, spor gibi branşlarda olumlu başarılar ile anılmasının da ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Kupa Serüveni
Temsilcimiz Kırklarelispor, ZiraatTürkiye Kupası serüvenine 3. Turla başladı. Kelkit Belediyespor'u kendi evinde 1-0 ile geçen yeşil beyazlılar 4. Tura yükseldi. Bu turda Süper Lig ekibi Ankaragücü'nü ağırlayan Kırklarelispor rakibini tek golle kupanın dışında bıraktı. Bu galibiyet ile adını 5. Tura yazdıran temsilcimiz bir başka Süper Lig temsilcisi Gaziantep FK ile eşleşti. İlk maçta rakibini 2.-1 'Iik skorla geçen Kırklarelispor, rövanş karşılaşmasında sahadan 3-2 mağlup ayrılmasına karşın son 16'ya yükseldi. 14 Ocak Salı Günü Son 16 Turu ilk karşılaşmasında Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir ile kozlarını paylaşan yeşil beyazlılar 90+6'da Deniz Ataç'ın kaydettiği golle sahadan 1 -ilik beraberlik ile ayrıldı. Kırklarelispor, 1-1'in rövanşında 0-0'lık skorla çeyrek finale adını yazdırdı.
Fenerbahçe öncesi Hacettepe karşında moral bulundu
Temsilcimiz Kırklarelispor Pazar günü Hacettepe Spor ile evinde kozlarını paylaştı. Yeşil beyazlılar sahadan Yüksel Şişman, Mert Sinan Pekesen ve Hacı Ömer Doğru’nun attığı gollerle 3-1 galip ayrıldı. Kırklarelispor-Hacettepe Spor karşılaşmasını Yalçın Taşkınfurat yönetti. Yalçın Taşkınfurat’ın yardımcılıklarını ise Mücahit Değermenci ile Şenol Bektaş yaptı. Zorlu mücadeleye ev sahibi Kırklarelispor; İbrahim Demir, Davut Babur, Müslüm Aydoğan, İbrahim Sürgülü, Serkan Sözmen, Caner Koca, Emre Keleşoğlu, Emre Balkı, Mert Sinan Pekesen, Yüksel Şişman ve Hacı Ömer Doğru 11’i ile başlarken, konuk Hacettepe Spor ise sahaya Numan Soysal, Selim Okur, Kadir Kıra, Ömürcan Artan, Doğan Bilgin, Eren Bektaş, Mustafa Seyhan, Muhammed Barutcu, Kaan Yüksel, Yağız Bolat ve Mehmet Can Güngör 11’i ile çıktı. Kırklarelispor karşılaşmanın 14. dakikasında Yüksel Şişman ile 1-0 öne geçti. İlk yarıyı önde kapatan yeşil beyazlılar üstün oyununu 2. yarıda da sürdürdü. Konuk ekip 66. dakikada Mehmet Can Güngör ile skora dengeyi getirdi. Mert Sinan Pekesen 74. dakikada bu gole cevap verdi ve temsilcimiz yeniden üstünlüğü yakaladı. Maçta son sözü 78. dakikada Kırklarelispor adına Hacı Ömer Doğru söyledi ve yeşil beyazlılar karşılaşmayı 3-1’lik üstünlük ile tamamladı. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta son galibiyetini Çorumspor’a karşı 2-0’lık skorla alan yeşil beyazlılar Hacettepe Spor karşısında aldığı galibiyet ile 3 haftalık 3 puan hasretini dindirip Fenerbahçe müsabakası öncesi moral depoladı...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol