Desteklemeler litre başına 25 kuruş olacak

2018 Yılı aralık ayı çiğ süt destekleme ödemelerine ilişkin 13 Şubat (dün) itibariyle icmal 1 listeleri Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde askıya çıktı. Üreticiler kontrollerini yaptıktan sonra 18-19 Şubat tarihlerinde itirazda bulunabilirler. Tarım ve Orman Bakanı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamalarda 2019’un ilk 3 ayı boyunca üreticilere toplam 571 Milyon TL süt desteği yapılacağını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz süt üreticilerinin üretim maliyetlerinin düşürülmesi, üretiminde sürdürülebilirliğin ve vatandaşların daha ucuz süte ulaşmalarını sağlama kapsamında “Enflasyonla Topyekûn Mücadele” kapsamında fiyat artışının tüketimde talep daralması yaratmasının önüne geçmek ve arz / talep dengesinin devam edebilmesi için çiğ süt destekleme fiyatlarında yeniden düzenlenme yapılmıştı.
Desteklemeler 2019’da litre başına 25 kuruş olacak
Bu kapsamda 2019 yılında yani yeni yıldan itibaren Ocak, Şubat, Mart aylarında süt üreticilerimize, litre başına verilmekte olan ortalama 10 kuruş “Süt Prim Desteği”, 15 kuruş daha artırılarak, 25 kuruşa çıkartıldı.
Bu şekilde Ulusal Süt Konseyi’nin açıkladığı tavsiye fiyat kararı olan 1,70 TL’lik sütün litre fiyatı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan 25 kuruşluk destekle 1,95 TL olacak.
Bu desteklemeyle, 2019 yılının ilk 3 ayında süt üreticilerine toplam 571 Milyon TL süt desteği yapılmış olacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol