Destek Hizmetleri Müdürlüğünün Kapatılmasıyla İlgili ‘Siyasi Operasyon’ İddiaları Kamuoyunu Sarstı

Uzunköprü Temmuz ayı belediye meclis toplantısında, Belediye Başkanı Özlem Becan talebi doğrultusunda oylanarak kapatılmasına karar verilen Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili iddialar çok konuşulacağa benziyor. Öyle ki Edirne Belediyesinin aynı isimle bir müdürlük kurması, “Edirne kurarken biz neden kapatıyoruz” sorusunu beraberinde getirdi. Atılan bu adımın Destek Hizmetleri Müdürlüğünün başında bulunan, güler yüz ve yardımseverliği ile halk tarafından büyük takdir toplayan Ediz Martin’e Belediye Başkanı Özlem Becan tarafından bir ‘siyasi operasyon’ olduğu konuşuluyor. Zira Ediz Martin, hem partililer hem de vatandaşlar tarafından ‘geleceğin Belediye Başkanı’ olarak nitelendiriliyor. Kapatılan Müdürlüğün üstlendiği görevler ise dikkat çekici… 

Kapatılması için yapılan oylamada CHP içerisinde de derin bir krizi neden olan Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili yaşanan son gelişmeler gündemi ısındırdı. Başkan Özlem Becan, müdürlüğün kapatılması için partili meclis üyeleri Edip Can Yayalar, Şerafettin Çakır, Birsen Çotra ve Ogan Ersoy‘dan alamadığı desteği İYİ Parti meclis grubundan alarak ilgili müdürlüğü kapatmayı başarmıştı. Ancan aradan geçen bir aylık sürede Edirne Belediyesinin aynı isimle bir müdürlüğü faaliyete geçirmek için belediye meclisi gündemine alması kafaları karıştırdı. Zira edinilen kulis bilgilerine göre ilgili müdürlüğün kapatılması gündeme geldiğinde Edirne Belediyesinden de kapatılması yönünde ‘tavsiye’ alındığı iddia edilmişti. Ancak ‘kapatın’ diyerek tavsiyede bulunduğu iddia edilen Edirne Belediyesinin kendi bünyesinde aynı isimle bir müdürlük kurması olayın iç yüzünü daha da karmaşık bir hale getirdi.

MECLİS ‘DESTEK HİZMETLERİ YERİNE BAŞKA BİR MÜDÜRLÜK KAPATILSIN’ DEDİ BECAN, ‘EŞİTLİK HALİNDE BAŞKANIN OYU İKİ OY OLARAK SAYILIR’ MADDESİ İLE DESTEK HİZMETLERİNİ KAPATMAYI BAŞARDI

15 Meclis üyesi arasında yapılan oylamada 8- 7 şeklinde oluşan çoğunluğun destek hizmetleri yerine farklı bir müdürlük kapatsın yönündeki kararına rağmen kendi oyu ile kapatılma kararını meclisten geçiren Başkan Becan’ın, bu talebine istinaden kendisine yöneltilen eleştirilere Edirne Belediyesi’nde de destek hizmetleri müdürlüğünün bulunmadığına dair tezi geçtiğimiz gün itibari ile çökmüş oldu. Edirne Belediyesi’nin 5 Ağustos Cuma günü yapılan oturumunda gündeme alınan ve onaylanan, “Edirne Belediyesi’nde kurulacak olan Destek Hizmetleri Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliğinin belirlenmesi” maddesi ise iyice kafaları karıştırdı.

EDİZ MARTİNE’E YÖNELİK ‘SİYASİ TIRPAN HAREKATI’ MI YAPILDI?

Başkan Becan’ın Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne yönelik aldığı kapatma kararının gündeme geldiği ilk gün itibari ile mevcut müdür Ediz Martin’e yönelik siyasi bir hamle olduğu iddiaları artık daha gür bir sesle konuşulmaya başlandı. Ediz Martin’in Destek Hizmetleri müdürlüğü görevinde birçok vatandaşın sorunları ile yakından ilgilenip hızlı çözümler sağlamasının Başkan Özlem Becan’ı siyasetten rahatsız ettiği ve önümüzdeki yerel seçim sürecinde parti içinde güçlü bir rakip istemediği iddia ediliyor.

KAPATILAN MÜDÜRLÜĞÜN ÜSTLENDİĞİ KRİTİK GÖREVLER İSE HALA
BELEDİYE WEB SİTESİNDE
YER ALMAYA DEVAM EDİYOR

Kapatılan Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili olarak hala Uzunköprü Belediyesi Web sitesinde görev tanımı internet kullanıcıların erişimine açık durumda. Öyleki kapatılan müdürlüğün kritik görevleri şu şekildeydi, “ – Uzunköprü Belediyesi bağlı Müdürlüklerin ihtiyacı olan mal ve / veya hizmet satınalma işlemlerini, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5018 sayılı kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve 4734 sayılı kamu İhale kanununa uygun olarak alımını yapmak ve yaptırmak, – Müdürlüklerden gelen mal veya hizmet alım taleplerinin yaklaşık maliyetleri ihale kanununa göre araştırılıp tespit edip alım yapmak, – 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol kanunu amacı politika ve hedefler doğrultusunda kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesini ve kullanılması için mevzuatlar çerçevesinde alım yapmak ve yaptırmak, – Araç ve İş Makinelerinin bakım onarım için gerekli yedek parça ve malzemelerinin alınmasını sağlamak, – Belediyenin araç ve iş makinelerinin akaryakıt ve yağ ihtiyacını, binaların ısınma ihtiyacı olan fuil-oil yakıtının temini ve tedarikini yapmak, – Araç ve İş makinelerinin en kısa sürede ve en düşük maliyetle bakım onarımlarının atölyede veya serbest piyasada yaptırılması için gerekli çalışmaları planlamak ve yürütmek, – Müdürlüğe bağlı birimlerin görevlerinin, çalışma usul ve esaslarına uygun ve etkin olarak yerine getirilmesi için yetkisi içindeki tedbirleri alır, yetkisini aşan hususları da üst makamlara intikal ettirir, – Diğer resmi kurum, okul, dernek gibi kuruluşların araç ve iş makinesi taleplerini koordine etmek, yasalar ve imkanlar dahilinde görevlendirmek, – Donanım ve yazılım konfigürasyonları ile ortaya çıkan ihtiyaçları belirlemek için görüşmeler yolu ile bilgisayar kullanıcı ihtiyaçlarını incelemek ve maliyet fayda analizlerini hazırlamak, – Yapılan mal ve hizmet alımı ihalelerinin hak edişlerinin düzenlenmesi ve kontrolünü yapmak, – Amirlerince Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Genel emirler, ve diğer mevzuatlara uygun olarak verilecek her türlü görevleri zamanında ve eksiksiz olarak yerine getirmek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol