“Desteğe başvuramayanlar için son şans”

Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından çiftçilere dağıtılan koyun keçi desteklemeleri için başvurular yeniden başladı. 2018 yılı anaç koyun keçi desteklemesi başvuruları için Koyun Keçi Bilgi Sistemi'nin (KKBS) 18-27 Şubat tarihlerine kadar açık olacağını belirten Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, çiftçilerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini ifade etti.

2018 yılı desteklemelerine başvuru yapamayan yetiştiriciler hayvanlarını yeniden sisteme kaydedebilecek. 2018 yılında sona eren desteklemelere başvuruda bulunamayan yetiştiriciler söz konusu tarihler arasında hayvanlarını sisteme kaydedebilecek.
Hayvan başına 25 TL olan anaç koyun keçi desteklemesinden faydalanmak için 2018'de yaklaşık 190 bin yetiştiricinin başvuru yaptığı Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından belirtildi Destekten yararlanabilmek için üreticilerin KKBS üzerinden müracaat yapmaları gerektiğinin bilgisini veren Altıntel, Kırklareli’nin bu gibi desteklerle tarımda daha da gelişeceğini sözlerine ekledi.
Ek başvurular ile 10 bin yetiştirici daha
desteklemelerden yararlanabilecek
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik 2018 yılı anaç koyun keçi desteği başvuruları için KKBS'nin 18-27 Şubat tarihleri arasında yeniden açılacağını belirterek, sistemin on günlüğüne yeniden açılması kararını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarının altını çizdi. Bu karar neticesinde yaklaşık 10 bin yetiştiricinin daha desteklemelerden faydalanabileceğini, 500 bin civarında küçükbaş hayvanın da sisteme girileceğini vurguladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol