Derya Bulut; “Kimsenin oyunda gözümüz yok, biz hakkımızı arıyoruz”

31 Mart Pazar günü ilimizde gerçekleşen yerel seçimlerin ardından, bağımsız aday olarak seçime giren mevcut Belediye Başkanı 248 oy farkla Cumhur ittifakının önünde yer almıştı. Bu sonuca Cumhur ittifakından itiraz geldi. İttifak adayı Derya Bulut, beraberinde AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan ve partililer ile birlikte dün itiraz başvurusunu Kırklareli Adliyesi’nde yer alan İlçe Seçim Kuruluna yaptı. Cumhur ittifakı itiraz gerekçesi olarak, oy pusulalarında bağımsız adaya ayrılan kısımda mühürlerin yanlış yere vurulduğunu, oyların geçersiz olması gerektiğini ifade ediyor…

Kırklareli’nde başa baş sonuçlanan 31 Mart yerel seçimlerinin sonrasında, Cumhur ittifakından seçim sonuçlarına itiraz geldi. 248 oy farkla Bağımsız Belediye Başkan adayının gerisinde kalan Cumhur ittifakı, oy pusulalarında bağımsız adaya ayrılan kısımda mühürlerin yanlış yere vurulduğunu, oyların geçersiz olması gerektiğini iddia ediyor.
İttifak adayı Derya Bulut, beraberinde AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan ve partililer ile birlikte dün itiraz başvurusunu Kırklareli Adliyesi’nde yer alan İlçe Seçim Kuruluna yaptı. Bulut basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
“Birlik ve beraberlik içerisinde, birkaç münferit olay haricinde, sıkıntısız, kazasız, belasız bir seçim dönemi geçirdik. Ben Cumhur ittifakının adayı olarak hem Milliyetçi Hareket Partisi, hem de Adalet Kalkınma Partisinde görev yapan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi bir mücadele ortaya koyduk. Bize destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu birlik ve beraberliğin tüm ülkemize yayılmasını temenni ediyorum. Çünkü buna çok ihtiyacımız var. Bu noktada da biz seçimi sükunet içinde geçirdik. Gayri resmi seçim sonuçlarına göre de 248 oy fark ile bağımsız adayımız bizim önümüzde.”
“Bu konuda emsal karar var”
31 Mart günü saat 17.00’den sonra sandıklardan gelen tepkiler doğrultusunda biz hakkımızı aramaya karar verdik. Bağımsız aday ile ilgili olarak kanunda açık ve net şekilde pusulada nereye mühür vurulursa geçerli olur, nereye vurulursa geçersiz olur gösteriliyor. Sandıklar açılmaya başladıktan sonra bize bilgi geldi. Bağımsız adayın olduğu bölgede boşluğa vurulan mühürler olduğu bizlere iletildi. Yani seçim pusulasında bağımsız aday için ayrılan bölgenin dışına vurulan mühürlerin bizler geçersiz olduğu konusunda itirazda bulunuyoruz. Bu konuda emsal karar var. Bizler telefonlarımızdan tüm sandık görevlilerine bu durumu ilettik. Dedik ki; sandık başkanlarına bu kararı gösterin. Bu tür oyları geçersiz kabul eden bazı sandık başkanlarımız oldu. Ama 170 sandığın çoğunda bu oylar geçerli kabul edildi. O esnada sandık başkanları “İlçe seçime ulaşamıyoruz” şeklinde bize cevap verdiler. Biz de dedik ki; “İlçe seçime ulaşana kadar sayımı durdurun. Ulaştıktan sonra tekrar sayıma devam edin.”Ama nedense bu kabul görmedi. Zaten kabul görseydi muhtemelen böyle bir süreci yaşamayacaktık.
“Haksız artı tek bir oya talebimiz yok”
Elimizde çok ciddi tutanaklar var. Bu tutanakları kabul eden sandık başkanları oldu, etmeyenler oldu. Dolayısıyla çok ciddi bir muamma var ortada.
Bizler de bugüne kadar koyduğumuz emeğimizin karşılığı için burada bulunuyoruz. Haksız artı tek bir oya talebimiz yok. Bağımsız Belediye Başkan adayımızı destekleyen vatandaşlarımız empati yaparlarsa göreceklerdir ki; arada 248 oy gibi küçük bir fark var. Tam tersi bir durum ortaya çıksaydı, büyük bir ihtimalle kendileri de itiraz edeceklerdi. Çünkü bu kanunen bizim hakkımız. Kanunen bu hak doğrultusunda bugün müracaatımızı gerçekleştirdik. Bundan sonra artık İlçe Seçim Kurulunun vereceği kararı hep birlikte takip edeceğiz, takipçisi olacağız. Onların alacağı her karar bizim başımızın üstündedir. Kanuna bir itirazımız söz konusu olamaz. Bizim talebimiz; 170 sandığın tek tek açılıp, oyların tek tek sayılması yönündedir. Sonucunda da hiçbir vatandaşımızın oyunun heba olmamasıdır. Hepimizi için hayırlısı neyse o olsun. Hukuk ne derse kararı saygıyla karşılayacağız.” İlçe Seçim Kurulunun kararını bekleyen partililer, yarın saat 17.00’ye kadar kurulun kararını açıklayacaklarını da belirttiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol