Ders zili ikinci yarı için çaldı

2017/2018 Yılı Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi 15 günlük sömestr tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi günü başladı. Kırklareli il genelinde 49.661 öğrenci için çalan okul zili; ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerini yoğun bir sınav temposuna soktu. TEOG yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş, Onikinci sınıflar ise YGS-LYS’ye girecek. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım gazetemiz muhabirlerine yaptığı açıklamada “Bu sene öğrencilerimizi yoğun bir sınav dönemi bekliyor. Öğrencilerimiz için her sınav önemlidir. Lakin buna bağlı olarak oluşan heyecanlarda bir dersi de diğer derslerden farksız olarak görmeye çalışın. YGS-LYS-TEOG gibi tekrarı olmayan ya da senede bir olan sınavlar ise ayrıca heyecan unsuru taşımaktadır. Hiç bir sınavın bir son olmadığının bilincine varmalıyız. Belki yaşamınızda planlamadığınız yeni rotalar çizmeniz gerekebilir ya da zaman kaybettiğinizi düşünebilirsiniz. Yine de telafisi olmayacak hiç bir şey yoktur. Her şeyin telafisi vardır diye düşünün. Tabii bu yazdıklarım daha çok çalışma sorumluluğu olan öğrenciler için. Günde yarım saat – bir saat bakıp defterini, kitabını kenara atan öğrenciler için geçerli değil” dedi.
“Her türlü tedbiri aldık”
Tüm tedbirlerin alındığını aktaran Murat Aşım, “2017/2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ikinci yarısının başlaması ile birlikte öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için gerekli tedbirlerini aldık. Öğrencilerimizin vatanına, milletine ve yaşadığı topraklara barışık bir nesil olarak yetiştirilmesi ile ilgili görevlerimizi; yöneticiler, öğretmenler ve tüm eğitim camiası olarak yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile 2017/2018 öğretim yılının ikinci dönemi ilimiz ve yurdumuza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Güvenli okul, Güvenli gelecek
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü tarafından "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" projesi kapsamında 5 Şubat Pazartesi günü okul etrafında ve çevrelerinde uygulama yapıldı.
Gerçekleşen uygulamada yaklaşık olarak 150 polis görev aldı. Proje ile ilgi konuşan vatandaşlar; “Gerçekten güzel bir proje. Sabah okula çocuğumuzu getirdiğimizde polis arkadaşları burada görünce merak ettik. Acaba bir şeyler mi oldu diye. Daha sonra polis arkadaşlara sorduğumuzda güler yüzlü davranışları ile “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” projesi kapsamında burada olduklarını öğrendik. Bizler emniyet teşkilatına böylesi proje için çok teşekkür ediyoruz” dediler. Vatandaşların ve öğrencilerin huzuru için projeye yıl boyunca devam edileceği öğrenildi. Emniyet mensupları okul çevresinde park, bahçe, metruk bina, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia, tekel ve ganyan bayileri, kahvehane, internet ve oyun salonlarında genel, kapsamlı güvenlik ve asayiş denetimi yapıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol