Ders zili haftaya çalıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel okulların 17 Ağustos’ta devlet okullarının ise 31 Ağustos’ta eğitim-öğretime başlayabileceğini bildirdi. Bakan Selçuk, pandemi nedeniyle farklı senaryoları da bulunduğunu ifade ederek illerdeki pandemi durumuna göre farklı modeller uygulanabileceğini belirtti. Bu kapsamda Kovit 19 pandemisinin daha öz görüldüğü Kırklareli gibi illerle, İstanbul gibi vaka sayısının çok daha fazla olduğu illerde farklı şekilde eğitim öğretime geçilmesi gibi bir
durumun olabileceğini kaydetti. Bakan Selçuk, “Riskli olan 5 ilden söz ediliyor şimdi. Bu 5 ille hiçbir vaka olmayan illerin durumunu eşit koşullarda ele alamayız. Ola ki 3-5 ilde problem var. Türkiye'nin geri kalanında yok. O zaman o illere özel uygulama yapılır” dedi. Bu anlamda bir değişiklik olmaz ise Kırklareli’nde de ilk olarak özel okullar 17 Ağustos’ta devlet okulları ise 31 Ağustos’ta eğitim – öğretime başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi sürecinde eğitim-öğretim yılı ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, devlet okullarını bu kapsamda 31 Ağustos’ta açmaya hazır olduklarını söyledi. Bakan Selçuk, “Her yerde normalleşmeden söz ederken, sinemadan sokakta sporda sanatta vs. okullarla ilgili tümüyle ilgili bir kısıtın olması elbette söz konusu olmayacaktır. Biz bununla ilgili takibi yapıp en sağlıklı kararı çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için veririz. 31 Ağustos'ta okulları açmaya hazırız” dedi.
4 Senaryo Var
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılması ile ilgili olarak 4 senaryo üzerinde durduklarını belirterek, “Bizim üzerinde çalıştığımız 4 senaryo var. Birisi tamamen açık. Allah esirgesin diğeri kapalı.
Birinci senaryo; okullar açılıyor. Bizim için bir senaryo. Kısıtlamasız. Okulların temizliğine, öğretmenlerine, malzemeleri tam mı?
İkinci senaryo; Okulun tamamen kapalı olması da bir senaryo. Peki okullar kapalı olursa bu çocukların eğitimi nasıl sürecek. Biz sadece online çalışmaktan söz etmiyoruz. Esaslı bir senaryo ve ciddi bir alt yapı gerektiriyor.
Ben bu senaryolardan bahsettiğim de bir olasılıktan bahsediyorum. Fakat basına şöyle yansıyor. "Okullarda şöyle olacak." Hayır böyle olmayacak. Biz her şeye hazırız. Bize güvenin emin olun demek için söylüyoruz.
Üçüncü senaryo; Bizim belirli günlerde okulları açıp, mesela diyorum pazartesi salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın diğer yarısı geldi. Cumartesi de sınav grupları ayrıca geldiler. Pazar günü okulu temizledik. pazartesi günü devir daim tekrar başladı. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz.
Dördüncü senaryo; Riskli olan 5 ilden söz ediliyor şimdi. Bu 5 ille hiçbir vaka olmayan illerin durumunu eşit koşullarda ele alamayız. Bu da 4. senaryo. Ola ki 3-5 ilde problem var. Türkiye'nin geri kalanında yok. O zaman o illere özel uygulama yapılır” diye konuştu.
Özel okullar 17 Ağustos’ta açılabilecek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Verilere bakarız, Ağustos sonu, Eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var. İsteyen özel okul 15 Ağustos'ta faaliyet başlayabilir” dedi.
“Özel Okulların Temsilcilerinin Tamamıyla Görüşmeler Yapıyoruz”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, basının sorularına da yanıt verdi; “Uzaktan eğitim süreci devam ederse, veliler için özel okul ücretlerinde indirim olabilir mi? Bununla ilgili kararınız var mı?” şeklindeki soruya, velilerin mağdur olmaması noktasında genel prensip kararları ile ilgilendiklerini ama ticaret hukuku ile ilgili hususlara müdahil olmalarının doğru olmadığının vurguladı. Selçuk, “Özel okulların belirli harcama kalemleri var. Bu harcama kalemlerinin değerlendirilmesi hususunda bütün derneklerle istişare içindeyiz. Türkiye'deki özel okulların temsilcilerinin tamamıyla görüşmeler yapıyoruz. Onlarla birlikte bu meselenin geleceği hususunda, ki öyle bir konu söz konusu olursa, o zamanın konusu.' değerlendirmesinde bulundu. Velilere imzalatılması planlanan taahhütnameye ilişkin olarak Ziya Selçuk, görüşmelerin devam ettiğini, Sağlık Bakanlığı ile gereken tartışmaları, görüş alışverişlerini yaptıklarını ve gelecek hafta bu konularla ilgili sürekli netleştirilen açıklamalarda bulunacaklarını kaydetti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol