Ders zili 48 bin 994 öğrenci için çaldı

Yaz tatilinin ardından ülkemizde 18 milyona yakın öğrenci dün ders başı yaptı. İl genelinde anaokullarımızda 4 bin 994, ilkokullarımızda 14 bin 387, ortaokullarımızda 15 bin 513, ortaöğretim kurumlarımızda 14 bin 100 olmak üzere toplamda 48 bin 994 öğrenci ilk okul günü heyecanı yaşandı. İlimizde ilk gün nedeniyle etkinlikler gerçekleştirildi. Etkinlik programı ilk olarak Özgürlük ve demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlarken, ardından TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlk-Ortaokulu’nda tören düzenlendi.

İlimizde okullar 17 Eylül Pazartesi açıldı. İlimizde de 48 bin 994 öğrenci okula başlarken, okulun ilk günü İlköğretim Haftası Açılış Töreni ile kutlandı. Tören programıyla sabah 09.00’da Atatürk Anıtına çelenk bırakılırken, saat 10.30’da da TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlk-Ortaokulu’nda etkinlikler gerçekleştirildi.Törene; Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın, kurum ve kuruluş müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katılım gösterdi.
Program saygı duruşlu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlarken, sonrasında okul öğrencileri tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiir okundu. Konuşmalar ile devam eden törende kürsüye ilk olarak Okul Müdürü İbrahim Erginsoy gelerek konuşma gerçekleştirdi. Ergünsoy okulun tarihi ve misyonu hakkında bilgiler verdi.
“Eğitimin millet hayatındaki yeri inkârı mümkün olmayan bir
gerçektir”
Müdür Erginsoy’un ardından konuşma gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın, Eğitimin insan hayatındaki yerinin tarifi olmadığını belirterek, “Eğitimin millet hayatındaki yeri inkârı mümkün olmayan bir gerçektir. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağı yakalayabilen hatta aşan toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmişlerdir. Her alanda yeteneklerine güvendiğimiz bu aziz milletin çocukları sağlam bir eğitimle çağlar ötesine seslenebilecek sesi, okullarımızda bulacak, bu olağanüstü hamleyi gerçekleştirme becerisini okullarımızda kazanacaktır” diyerek konuşmasına başladı.
48 bin 994 öğrenci derslere
başladı
İlimizdeki eğitim ile alakalı sayısal verileri paylaşan Akın ,“2018 -2019 eğitim öğretim yılında ilimiz genelinde eğitim kadromuzda bulunan 2.861 öğretmen ve 371 okul yöneticimizle; İl genelinde anaokullarımızda 4.994, ilkokullarımızda 14.387, ortaokullarımızda 15.513, ortaöğretim kurumlarımızda 14.100 olmak üzere toplamda 48.994 öğrencimizle ilk ders zilini çalmış bulunmaktayız. İl genelinde Okul öncesi eğitim kurumu 19, ilkokul 85, ortaokul 78, lise ve dengi okul 60 olmak üzere toplamda 242 okulumuzla eğitim öğretime başlayacağız” şeklinde konuştu.
“Kırklareli’nin geleceği siz değerli meslektaşlarımızın
fedakârca çalışmalarına bağlıdır”
Müdür Vekili Akın, konuşmasında şunları kaydetti; “Sevgili Öğrenciler, Yarınlarımızı güvenle teslim edeceğimiz siz sevgili çocuklarımızı okullarımızda anne-baba şefkatindeki öğretmenlerinizle, dağıtılmaya hazır durumda ücretsiz ders kitaplarınızla okullarınız sizleri bekliyor. Bu eğitim öğretim yılında derslerinize daha etkili çalışarak, sosyal ve kültürel yanınızı geliştirerek, sizlere güvenen bizleri mahcup etmeyeceğinize inanıyoruz. Eğitim hayatında her birinizin ayrı ayrı başarılı olmanızı gönülden istiyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum.Değerli veliler; sizleri çocuklarımızın eğitim sürecinde her zaman yanı başımızda görmek istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle öğrencilerimizin başarılarını daha da artıracağımıza yürekten inanıyorum.Sevgili öğretmenlerim; öğrencilerimizin aklına, yüreğine, ruhuna dokunarak doğru adımlar atmalarına, yollarını bulmalarına rehberlik edeceksiniz. Eğitim sürecinde sizin yoğun çabanız ve fedakârlığınız bugünün çocuklarına ve ülkemizin yarınlarına yapılacak en büyük katkıdır. Kıymetli ve saygıdeğer meslektaşlarım; sizler her zaman yepyeni bir ruh ve heyecanla çocuklarımızın karşısına çıkmakta, onlara öğrenme isteğini aşılayarak yarınlara hazırlamak için çaba sarf etmektesiniz. Bu öğretim yılında da ilk günden başlayarak işimizi severek ve isteyerek, performansımızı sürekli yüksek tutarak yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz.
Biz bütün bu beklentileri karşılamak için çok çalışmak zorundayız. Çünkü ülkemizin ve Kırklareli’nin geleceği siz değerli meslektaşlarımızın fedakârca çalışmalarına bağlıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ilimiz ve ülkemiz için başarı ve mutluluklar getirmesi temennisiyle öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, öğrencilerimize ve ailelerine huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum.”
“Eğitim öğretimin en iyi olduğu illerden birisi olarak bu günü yaşıyoruz”
Akın’ın konuşmasının ardından AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Kırklareli’nin eğitim olarak çok ileri seviyelerde olduğunu ifade eden Minsolmaz, “Ülkemizde 2018 -2019 yılı bugün başlıyor. Evlatlarımız öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz için bu eğitim öğretim yılı güzel, başarılı ve verimli geçer diyorum.
Evet Türkiye genelinde 18 milyon ve 1 milyona yakın eğitim kadrosuyla beraber bu önemli günü hep birlikte idrak ediyoruz. İlimizde de Milli Eğitim Müdür Vekilimizin de söylediği gibi 50 bine yakın öğrenci ve 3 bine yakın öğretmen kadrosuyla eğitim öğretimin en iyi olduğu illerden birisi olarak bu günü yaşıyoruz” dedi.
“Bu alanda çok önemli yapısal reformların arifesindeyiz”
Eğitim konusuna yapısal reformların arifesinde olunduğunu kaydeden Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Bizler hükümet olarak görevimiz olan eğitim öğretim tesislerinin yapılması ve öğretim kadrolarının en iyi şekilde yetiştirilmesi hususunda üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Eğitim tesisleri, eğitim araç ve gereçlerinin en iyi şekilde temin edilmeli. Ancak burada en önemli husus eğitim öğretim kadroları yani öğretmenlerimiz.Fiziki yapılar önemli bir kısım olsa da öğretmenlerimizin yetiştirilmesi ve müfredatımız çağdaş dünyayı yakalayacak şekilde olmalı. Türkiye bu alanda çok önemli mesafeler kat etti. Çok daha iyi mesafeler kat edeceğine kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi bu alanda çok önemli yapısal reformların arifesindeyiz” diye konuştu.Minsolmaz, eğitim öğretimin güzel olduğu takdirde meclisten sivil toplum örgütlerine, spordan sanata kadar her şeyin güzel olacağını belirterek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlere saygı duyduğunu ifade etti. İlimizin eğitim marka şehir olma konusunda önemle ilerlediğini sözlerine ekleyen Milletvekili Minsolmaz, gösterilen çabaların 2019 yılında da devam etmesini ve ilimizin yeniden her yıl yakaladığı başarıyı yakalamasını diledi ve sözlerini sonlandırdı.
“İşimiz çok çalışmayı ve çok
kaynak aktarmayı gerektiriyor”
Kürsüye son olarak Vali Osman Bilgin gelerek konuşmasını gerçekleştirdi. “Eğitimsiz bir toplum susuz, kuru bir ağaca benzer” diyerek sözlerine başlayan Vali Bilgin, “Bugün dünyanın gelişmiş toplumlarına baktığımızda, hepsinin temelinde eğitimin yaygınlaştırıldığını, kaliteli bir standartta verildiğini görüyoruz. Ülkemiz bu manada çok ciddi adımlar atarak, eğitimin gelişimine büyük katkılar sağlamakta. Yenilikler ve yeni beyinler özellikle teknolojik alanda başarılı ve çalışkan bilim adamları yetiştirerek, katkılar sağlanmakta. Ancak, yine de ülkemizin genç nüfusun fazlalığı nedeniyle öğrenim gören öğrencilerimiz var. İşimiz çok çalışmayı ve çok kaynak aktarmayı gerektiriyor. Bu zorluğu ancak yorulmadan şevkle çalışan eğitim öğretim camiasının çalışanlarıyla aşabiliriz” ifadelerini kullandı.
“Üniversitelerimizin gençlerimizi daha iyi eğitmeleri konusunda önemli görevler düşüyor”
İlimizde sınıf mevcut ortalamasının 22 olduğuna dikkat çeken Bilgin, “Eskiden bir sınıfta 50-60 kişi varken, şu anda ilimizde sınıf ortalamamız 22, il genelinde 30’dur. Eğitimin içerik kalitesi ile ilgili eğitimcilerin eğitilmesi konusunda sıkıntılarımız var. Üniversitelerimizin gençlerimizi daha iyi eğitmeleri konusunda önemli görevler düşüyor. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde eğitimde yapılacak olan reformlar ülkemize çağ atlatacak. Eğitim öğretim haftasının güzelliklere vesile olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibi bir gösteri sergiledi. Halk Oyunları gösterisinin ardından Vali Osman Bilgin önderliğinde protokol üyeleri temsili okul zilini çaldılar.
Zil çalımının sonrasında protokol üyeleri okul girişinde açılan 15 Temmuz Fotoğraf sergisini gezdi ve sınıflara giderek öğrencilere iyi dersler diledi. Program müzik eşliğinde verilen ikramların ardından son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol