Dermenci İYİ Parti'den Kırklareli Milletvekili aday adaylığını açıkladı

Geçtiğimiz Pazartesi günü İYİ Parti'den Kırklareli Milletvekili aday adaylığı başvurusunu parti genel merkezine yapan Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, dün de partililerle buluştu. Dermenci açıklamasında; Kısmet olur da, Allah nasip ederse, milletvekili seçilirsem, bugüne kadar nasıl herkesin başkanı olduysam, odamın kapısını,  telefonumu, gönlümü nasıl ki herkese açık tuttuysam, bundan sonra da, hiçbir şey değişmeyecek. Her zaman ulaşabileceğiniz bir Ali, ulaşabileceğiniz bir başkan ve ulaşabileceğiniz bir milletvekiliniz olacağıma, hepinizin huzurunda söz veriyorum" dedi. 

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci İYİ Parti'den Kırklareli Milletvekili aday adaylığı başvurusunu Pazartesi günü parti genel merkezine yapmıştı. Dermenci dün de partinin Kırklareli İl Başkanlığı binasında bir basın açıklamasında bulundu. Çok sayıda partilinin katılım gösterdiği toplantıda Dermenci'ye ilgi büyüktü. Dermenci partililere şunları kaydetti;
"Öncelikle, ülkemizin çok zor dönemlerden geçtiği bu zamanlarda, meydana gelen deprem ve sel baskınlarında, vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı ve hastanelerde yatan, binlerce yaralı vatandaşlarımıza da, acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın inşallah.
Ayrıca bugün; birliğin, beraberliğin, yardımseverliğin ve hoşgörünün ayı olan, Ramazan ayının ilk günü. Bereketli, sağlıklı, huzurlu bir Ramazan ayı geçirmemizi, canı gönülden diliyorum. 
İlk olarak kendimi tanıtmam gerekirse, Ben Ali Dermenci. Kofçaz İlçemizin Devletliağaç Köyü’nde doğdum. Evli ve 2 çocuk sahibiyim. İlkokulumu kendi köyüm olan Devletliağaç Köyü’nde, ortaokulu ise Çorluda okudum. Liseyi yine Çorluda okurken babamın genç yaşta vefat etmesiyle, ailem ve kardeşlerime sahip çıkmak için okulumu yarıda bırakmak zorunda kaldım. Askere gidene kadar da, evin en büyük oğlu olarak, baba mesleği olan tarım ve hayvancılıkla ailemi geçindirdim. 
Askerliğimi yaptıktan sonra 1996 yılında, 24 yaşında, 2 dönem Anavatan Partisi, Kofçaz İlçe Başkanlığı, daha sonra da, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Partisi İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundum.
Genç yaşta başladığım hayat mücadelemde, tarım ve hayvancılıkta yaşadığımız sorunlara çözüm arayışında bulunurken, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin, 2011 yılında yaptığı olağan seçimlerine, içerisinde bulunduğumuz sorunları en iyi bilen biri olarak, aday olmaya karar verdim.
Birlik başkanlığı seçim sürecinde, hem kendimi tanıtmak, hem de Birlik adına yapacağım çalışmaları anlatmak için, İlimizin 8 İlçesi, 13 beldesi ve 179 köyündeki; 
Merkez İlçemizin Kayalı Köyü’nden- Lüleburgaz İlçemizin Alacaoğlu’na, Bababaeski İlçemizin Büyük Mandırasından- Vize İlçemizin Hasboğasına, Pınarhisar İlçemizin Tozaklısından – Pehlivanköy İlçemizin Kuştepesine, Kofçaz İlçemizin Kocayazısından – Demirköy İlçemizin Beğendiğine kadar, tüm Birlik üyelerimizi, bizzat, gerek köylerinde, gerekse de ahırlarında, birçok kez ziyaret ettim. 
Yaptığım bu özverili çalışmalar ve mücadeleler sonucunda da; çok şükür ki, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin Başkanı olmaya, layık görüldüm. 
Hayat felsefemde, her zaman şeffaf, hesap verilebilir, hesap sorulabilir bir yönetim anlayışı vardır. Ve bizler bunu başardık. İlimize, üreticilerimize ve değerli üyelerimize, tarım ve hayvancılık alanında, bir çok yeni hizmetler ve projeler kazandırdık. 
2021 yılında yaptığımız seçimli genel kurulumuzda, rakipsiz ve tek liste ile, üyelerimizin isteği ve güveni doğrultusunda, tekrar başkan seçildim, ve büyük bir onur ve gururla da halen görevimi sürdürmekteyim.
Ali Dermenci Neden Aday Oldu?
Öncelikle bir üretici, bir birlik başkanı ve aynı zamanda, bir de tüketici olarak; hem üreticinin para kazanamadığı, hem de tüketicinin her şeyi çok pahalıya tükettiği bu sistemde, köylülerimizin, çiftçilerimizin ve şehirlerimizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın parlamentoda gözü olmak, sesi olmak için aday oldum.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiği bu dönemde, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar sahip çıkan ve uygulayan, Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak, güçlendirilmiş Parlamenter sistemi desteklediğim için aday oldum. 
Gençlerimizin gelecek endişesi yaşamadan, kendini güvende hissedeceği, çocuklarımızın, torunlarımızın ( ki ben de bir torun sahibi genç bir dede olarak) hayatını huzurla geçireceği, ekonomik güce sahip olarak, yaşamlarını sürdürebilecekleri, bir gelecekleri olsun diye aday oldum.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözüyle, 
Cumhuriyetimize sahip çıkmak adına aday oldum.
Değerli arkadaşlar, ben 12 yıldan beri, büyük bir gurur ve onurla yürüttüğüm, Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı görevimde, hiçbir zaman, hiçbir siyasi partiye, hiçbir ilçeye, hiçbir insana ayrım yapmadan, bütün üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde, yanlarında olmaya çalıştım. 
Odamızın kapısını, telefonumu ve gönlümü her zaman, herkese açık tuttum. 
Kısmet olur da, Allah nasip ederse, milletvekili seçilirsem, bugüne kadar nasıl herkesin başkanı olduysam, odamın kapısını, telefonumu, gönlümü nasıl ki herkese açık tuttuysam, bundan sonra da, hiçbir şey değişmeyecek.
Her zaman ulaşabileceğiniz bir Ali, ulaşabileceğiniz bir başkan ve ulaşabileceğiniz bir milletvekiliniz olacağıma, hepinizin huzurunda söz veriyorum.
Değerli arkadaşlar, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile, Genel Merkezimiz, İl Başkanımız, ilçe başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, belde ve köy temsilcilerimiz, iyi partili üyelerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde
Bize verilecek olan bu görevin en iyi şekilde, üstesinden geleceğimizden, hiç kimsenin şüphesi olmasın.
14 Mayıs 2023 Günü yapılacak olan, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin, İlimize, Ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bugün beni burada yalnız bırakmadığınız için, gönülden hepinize teşekkür ediyorum." (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol