Dermenci, “Sanayici kazanamıyor ama süt üreticimiz batıyor”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Cuma günü saat 11.30’da Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci’nin makamında ağırladığı Gündoğdu, süt fiyatları ile ilgili görüştü.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci Cuma günü CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’yu makamında ağırladı. Üreticilerin sorunlarının da görüşüldüğü ziyarette Başkan Dermenci bölgenin bazı ihtiyaçlarını da CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’ya iletti.
“Bölge olarak hiçbir destek
almıyoruz”
Kırklareli’nde süt üreticilerinin ve sanayicilerin süt fiyatları konusunda birçok sıkıntısı olduğunu dile getiren Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, sanayicilerin sütlerini satamadıklarını dile getirdiğini ve süt fiyatlarını 1,10 TL’ye düşürmek istediklerini söyledi. Dermenci sanayicilerin kazanç sağlayamamasının yanında üreticinin de battığını ifade etti.
Trakya Bölgesi olarak devlet tarafından hiçbir destek alamadıklarını söyleyen Dermenci, 42 tane ilde ağılların yenilenmesi için desteklerin yapıldığını, bunun Kalkınma Destekleri olarak verildiğini belirterek; “Bizim bölgemizde üreticimize hiç destek yapılmadı. Biliyorsunuz, yeni modern ağılların yapılması çok masraflı. Bu yüzden biz de en azından mevcut ağılların modernizasyonu için %50 hibe desteği istiyoruz. Hem maliyeti daha uygun olacak. Hem de üreticimize katkısı olacak” dedi.
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise yapılan ziyarette süt üreticisinin sıkıntılarının büyük olduğunu belirterek ellerinden gelen her türlü desteği yapacaklarını belirtti. Gündoğdu, aslında birçok ülkede uygulanan bir sistemin mevcut olduğunu belirterek; “Süt üreticimiz için belirlenen 1,15 TL’lik fiyat bile az. Fakat uygulanabilecek ve birçok ülkede şu an mevcut şekilde uygulanan bir sistem mevcut. Ne olacak? Süt üreticisi sütünü 1,20 TL’den satacak ama sanayici ise bu sütü 1,10 TL’den alacak. Aradaki 0,10 TL’lik farkı ise devlet destek olarak verecek. Bu şekilde hem sanayici mağdur olmayacak, hem de üreticinin ihtiyacı karşılanarak üreticimiz kazanacak” dedi. Yapılan ziyaret karşılıklı sohbet şeklinde devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol