Dermenci; “Mağduriyet giderildi”

Dünkü Resmi Gazetede yayımlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği kapsamında buzağı desteği üreme parametresi değişti. Bir mağduriyetin giderildiğini açıklayan Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, “Değişen üreme parametresi şartı ile üyelerimizin destek alamayan 3.797 adet buzağısıyla il genelinde toplamda 8.000’e yakın buzağı destek almaya hak kazanacak” dedi.

Dünkü Resmi Gazete ile 2021 yılı Hayvancılık Destekleri kapsamında uygulama tebliğinde yer alan “üreme parametreleri” olarak belirtilen ve destek ödemesinde bir milyona yakın buzağının destek dışı bırakılmasına neden olan tebliğ değiştirildi.
Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, 2021 yılında Üreme Parametresi nedeniyle buzağı desteklerinde mağduriyet yaşayan yetiştiricilerin mağduriyetinin giderildiğini söyledi. 
Dermenci, “2021 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında Üreme Parametresi nedeniyle destek alamayıp mağdur olan yetiştiriciler, Tarım ve Orman Bakanlığımızın üreme parametreleri ile ilgili yaptığı düzenleme ile desteklerden faydalanabilecekler. 
2021 Yılı Buzağı Destekleri kapsamında 1.1.2021 - 31.8.2021 tarihleri arasında doğan buzağıları kapsayan 1. Dönem buzağı desteklerinde üyelerimizin 2520 adet buzağısının üreme parametresi nedeniyle destekten faydalanamadığını ve bu konuda büyük mağduriyet yaşandığını gerek sosyal medyadan gerekse de yerel basınızdan paylaşmıştık. 
2.Dönem buzağı askı listelerinin de açıklanmasıyla (1.1.2021-21.12.2021 doğumlu buzağılar) üreme parametresine takılan ve destek alamayan üyelerimize ait buzağıların adedi 3.797 ye ulaştı” dedi.
2021 yılı buzağıları için 
mağduriyet giderildi
Resmi gazetede yayımlanan Hayvancılık Destekleme Tebliğindeki üreme parametresinin esnetilmesiyle yetiştiricilerin destek alamayan 2021 yılı doğumlu buzağılarına artık destek alabileceklerini kaydeden Dermenci, “Fakat bizler üreme parametresi değişikliğinin bundan sonra da bu şekilde devam etmesini ve yetiştiricilerimizin bir sonraki yıl (2022 doğumlu) doğan buzağılarında da aynı sorunu yaşamamalarını istiyoruz. Çünkü geçen yılki buzağılarda da yine aynı sorunla karşı karşıya gelinmiş, yine Bakanlığımızın üreme parametreleri ile ilgili yaptığı düzenleme ile destek alamayan 2020 doğumlu buzağılar destekten faydalanmıştı. Fakat üreme parametresi sadece destek çıkacak o yılki buzağıları kapsamıştı.
Değişen Üreme Parametresi şartı ile üyelerimizin destek alamayan 3.797 adet buzağısıyla il genelinde toplamda 8.000 e yakın buzağı destek almaya hak kazanacak” diye konuştu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol