Dermenci; “Eğitimler sayesinde buzağı ölümlerinde ciddi azalma sağladık”

Kırklareli İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, birliğin başarılı bir şekilde yürüttüğü küpeleme  programları ile düzenli kayıtlar ve eğitimler sayesinde buzağı ölümlerinin önüne geçildiğini, destek alacak buzağı sayısının da arttığını söyledi. 

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, yaptığı açıklamada; "Her yıl olduğu gibi bu yıl da yayınlanan buzağı askı listelerini, www.kirklarelibirlik.com internet site- mize ekleyerek, tüm üyelerimize bilgi mesajı ile duyurduk. 

Ayrıca Buzağı askı listelerini basarak köydeki yetiştiricilerimize ulaştırmaya başladık" dedi. Dermenci başlatılan eğitim programları ve aşı programları sayesinde buzağı ölümlerinde ciddi azalmalar görüldüğünü de önemle vurgulandı.
Başkan dermenci açıklamasında şunları kaydetti; “1.1.2017 -1.9.2017 arasında doğan, işletme üzerinde 4 ayını doldurmuş ve programlı aşıları yapılmış buzağılar destek almaya hak kazanmıştır. Damızlık Birliği olarak İl ve ilçe köylerimizde buzağı ölümlerinin önüne geçmek amacıyla başlattığımız eğitim programları ve yine iki yıl önce üyelerimiz için başlattığımız aşı programları sayesinde buzağı ölümlerinde ciddi azalmalar görülmüştür. Biliyoruz ki buzağı ölümlerinin azalması demek; hayvan sayımızın artması, ekonomik kayıpların önüne geçilmesi ve buzağı desteklerinin de artması demektir. Damızlık Birliği olarak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile de bir sözleşme imzalayıp, küçükbaş yetiştiricilerimizin de hastanemiz ve aşı programımızdan faydalanmalarını sağlayacağız.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da yayınlanan buzağı askı listelerini, www.kirklarelibirlik.com internet sitemize ekleyerek, tüm üyelerimize bilgi mesajı ile duyurduk. Ayrıca Buzağı askı listelerini basarak köydeki yetiştiricilerimize ulaştırmaya başladık.”
Tespit edilen yanlışlık ve eksikliklerle ilgili
olarak 10 gün
içerisinde Birliğe başvurun
“Yetiştiricilerimizin askı listelerinde tespit ettikleri yanlışlık ve eksiklikleri, mağduriyet yaşamamaları için 10 gün içerisinde Birliğimize bildirmeleri gerekmektedir. Buzağıların destekten yararlanabilmeleri için dişilere brusella, şap ve LSD (lumpy skin disease), erkeklere şap ve LSD aşılarının yapılarak sisteme girilmesi gerekmektedir. Yetiştiricilerimizin aşılarla ilgili tespit ettikleri yanlışlık ya da eksikliklerle ilgili de İl-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.”
2017 yılı “Süt Analiz Kalite Desteği” Askı listeleri de yayınlandı
“Süt Analiz Kalite Desteklemesi” ile ilgili askı listeleri de yayınlandı. Kaliteli süt üretimini teşvik etmek için verilen bu destek sayesinde, işletmeler hayvanlarının sütlerindeki yağ, protein, somatik hücre sayısı gibi önemli verilere ulaşmış hem de destekten yararlanma şansı bulmuşlardır.
Büyük başarı sağladık
Bu yıl ilk defa 2017 yılı içerisinde 2 kez olmak üzere, üyelerimizin yaklaşık 15.000 sağmal ineğinin her birinden tek tek süt numuneleri alınarak analiz ettirilip, “Süt Analiz Kalite Desteklemesinden” faydalanmaları sağlanmıştır." (Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol