“Derin yaraların kapatılması noktasında Cihannüma Derneği kritik rol oynamaktadır”

Kırklareli’nden de katılımın gerçekleştiği Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği 2. Olağan Genel Kurulu Ankara’da yapıldı…

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği 2. Olağan Genel Kurulu Mamak Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla yapıldı.
Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen'in tekrar Genel Başkanlığa seçildiği Cihannüma 2. Olağan genel kuruluna ilimizden delege olarak Hikmet Yıldırım, AFAD İl Müdürlüğü ve Göç Müdür V. Muhsin Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Mustafa Dalcalı Orta Okul Müdürü Hidayet As da katılım gösterdi. AK Parti Genel Sekreteri aynı zamanda Gaziantep Mv Abdülhamit Gül, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, İçişleri Bakan Müsteşarı Muhterem İnce, Memur sen Genel Bşk Ali Yalçın, Yurt Dışı Türk'ler Daire Başkanı Kudret Bülbül, Diyanet işleri Başkan Yardımcısı, kurucusu olan birçok milletvekili ve milli görüş camiasından büyük topluluk genel kurulda hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajın damgasını vurduğu genel kurulda hazırlanmış olan sinevizyon gösterisi gözyaşlarının tutulamadığı duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Yarınlar için ciddi mesajların verildiği konuşmalarda, özellikle 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüne vurgu yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel kurula gönderdiği mesajında şunları kaydetti;
“Cihannüma Derneği’nin İkinci Olağan Genel Kurulu’na nazik davetiniz için teşekkür ediyor, toplantınızın başarılı geçmesini diliyorum. Derneğinizin kuruluşundan itibaren medeniyet değerlerimizin ihyası, vefa, dayanışma ve kardeşlik hukukunun güçlendirilmesi, demokrasimizin kök salması için yaptığı çalışmaları ilgiyle takip ediyorum.
Bilhassa ülkemizin son 3 yıldır içinden geçtiği kritik dönemde Cihannüma Derneği, siyasi geleneğimizin farklı kulvarlarından insan kaynağını ortak bir paydada toplamaya matuf çok değerli faaliyetler gerçekleştiriyor. 15 Temmuz darbe girişimi, şuurlu, yetişmiş, yerli ve milli değerlere sahip bir neslin bu vatan için, milletimizin geleceği için ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur.
Bu teşebbüs aynı zamanda, 40 yıl boyunca dini değerleri kendine maske yaparak devletin kılcallarına sızmış, himmet diyerek milletimizin kaynaklarını gasp etmiş Fetullahçı Terör Örgütü’nün gerçek yüzünü ifşa etmiştir.
Tarihimizin en büyük ihanetine imza atan bu örgüt, uzun yıllar eğitim ve hizmet kisvesi altında milletimizin evlatlarını kandırmış, körpe ve parlak dimağları sapkın ideolojisiyle mankurtlaştırmıştır.
FETÖ, PKK, DEAŞ ve DHKPC gibi terör örgütleri ülkemizde sayıları yüz binleri bulan “kayıp bir neslin” oluşmasına neden olmuştur.
Diğer çalışmaları yanında gönüllü kuruluşlarımıza düşen görevlerden biri de gençlerimizin bu karanlık yapıların pençesine düşmesine mani olmaktır.
15 Temmuz darbe girişiminin devlet yapımıza verdiği zararlar ve milletimizin gönül dünyasında açtığı derin yaraların kapatılması noktasında Cihannüma Derneğimizin kritik rol oynayacağına inanıyorum.
Şahsım ve devletimiz de sizlerin bu yönde yapacağı çalışmaları destekleyecek, gereken her türlü imkânı sunmaya devam edecektir.
Bu düşüncelerle İkinci Olağan Genel Kurulunuzun ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, sizlerin şahsında tüm üyelerinizi gönülden selamlıyorum.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun.”
Toplantıda bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi. Yalçın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin devletin, milletin ve STK’ların dik duruşu ile bertaraf edildiğini söyledi.
Zor ve zahmetli günlerin, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle atlatıldığına dikkat çeken Yalçın, "12 Mart'lar, 12 Eylül’ler, 28 Şubat’lar... Batı’dan soğuk hava ile birlikte gelen tüm bu zor günleri yaşayan bir teşkilatız. Bütün bu zorlukları, hep birlikte, el ele, omuz omuza mücadele vererek atlattık” diye konuştu.
“Yolda dökülenler, yoldan çıkanlar oldu, ama yol açan, yol güzelleştirenler de oldu ve yürüyüş aralıksız devam etti” diyen Yalçın, “15 Temmuz'da Hasan Sabbah’ın adamlarıyla milletin üzerine işgal ordularıyla çöktüler. Ama başaramadılar, başaramayacaklar. Milletin yola çıkarken gösterdiği kararlılık, yolda büyüdü o azim ve kararlılık, yeniden büyük Türkiye, adil bir dünya, yeni bir dünya düzeni idealiyle yoluna sonuna kadar devam ediyor. 15 Temmuz gecesi kalkışmaya yeltenen hain darbeciler milletin direnişini geçemedi, bertaraf oldu” şeklinde konuştu.
AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, "İnşallah Türkiye'nin kendi meselelerini çözmek üzere kalıcı bir şekilde sistem değişikliğiyle beraber bugün bir hayalimiz daha kaldı, 'Başkan Erdoğan' yapacağız. Erdoğan'ı Başkan yaparak Türkiye'nin geleceğine, Türkiye'nin ufkuna kalıcı bir şekilde inşaasına katkı sağlayacağız" dedi.
Gül, 15 Temmuz ruhuna vurgu yaparak, "O gece tanklar sokağa çıktığında, F-16'lar havada uçuştuğunda gerçekten sağına ve soluna bakılmadan bütün dava insanları, bütün Türkiye'nin aziz insanları sokaklarda, meydanlarda Türkiye'nin istikbalini ve istiklalini korumak için sokaklara, meydanlara çıktılar. Bu aziz milletin bir ferdi olduğumuz için ne kadar şükretsek az. O gece bir kez daha bu milletin bir ferdi olmanın ne anlama geldiğini hepimiz yaaşadık, gördük. Bu topluluk daha önceleri 28 Şubat'taki zulmü, 28 Şubat'ta seçilmiş hükümetin nasıl devrildiğini hepimiz gördük. Gerçekten bizim büyüklerimizde yine seçilmiş bir iktidarın nasıl devrildiğini Menderes döneminde, Demokrat Parti döneminde gördüler" diye konuştu.
"Aslında mesele Türkiye'de 200 yıldır millet mi hakim olacak? Yoksa seçkinler, bürokratik bir oligarşi mi hakim olacak?" diyen Gül şöyle devam ettti:
"Kavganın temel sebebi bu ve burada Menderes'e yapılan muamele, 'hayır söz milletin değildir, yetki milletin değildir, yetki de söz de karar da vesayet odaklarınındır' diyerek Menderes'le yapılan mücadele, Erbakan Hoca ile yapılan mücadele işte milletin egemen olmasının engellenmesine yönelik bir darbe girişimi, onursuz bir girişimdi. Biz 28 Şubat'ı yaşadığımızda şunu gördük, elele eylemleriyle, başörtü eylemleriyle haksızlığa uğrayan kesimlerin yanında durmayan bir kesim vardı. FETÖ terör örgütü o zamanlar hiçbir şeye karışmayan, mübarek görünümlü, Şahin görünümlü Kartal gibi takıyye yapan, hiçbir şeyle uğraşmayan, siyasetle ilgisi olmayan bir kesim gibi o dönemlerde de aslında siyasetin ne kadar mübelliği olduklarını hepimiz çok iyi görüyorduk. 'Beceremediniz bırakın, Cebrail gelse bana Refah Partisi'ne oy ver dese oy vermem' diyecek kadar inançla, İslamla da zıt bir duruş içerisine giren bir yapı vardı. O zaman Müslümanların, muhafazakarların, mağdurların hiçbir meselesinde bu örgüt yanlarında yer almamıştır, hepimiz yaşadık. Hiçbir İnsan Hakları mücadelesinde yer almadılar ve Erbakan Hoca'nın, o dönemki hükümetin devrilmesinde de bunlar aktif rol aldı."
Aynı örgütün 15 Temmuz'da ve onun öncesinde Gezi Süreci'nde, 17-25 Aralık darbe girişiminde de bu örgütün seçilmiş hükümeti devirmek için elinden geleni yaptığının altını çizen Gül, "Yargı darbesiyle, sokak vesayetiyle ve şimdi de silahlı darbe girişimi. FETÖ ile mücadeleyi şimdi çok istiskal etmeye çalışan bir anlayış görülüyor sanki. Sanki 15 Temmuz hiç yaşanmamış, sanki 15 Temmuz'da F-16'larla Emniyet binaları bombalanmamış, 241 şehit verilmemiş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bombalanmamış, bu aziz milletin tecelligahı olan Meclis bombalanmamış, köprülerde insanların üzerine ateşler açılmamış gibi bu işi asla kimsenin örtmesinde, unutturmasında başarıya ulaşamayacağına inanıyoruz. FETÖ ile mücadele milli bir meseledir, Türkiye’nin İstikbali meselesidir ve inşallah bu mücadelede de hepimiz kararlı bir şekilde duruşumuzu göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Yeni bir Türkiye'nin kurulduğuna vurgu yapan Gül, "Mesele yeni bir Türkiye'nin kurulmasını engellemektir. Mesele, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Yeni Türkiye inşasının önünün kesilmesidir. Bunun için her türlü ittifakları yapacaklar, her türlü ittifakları yapıyorlar ama milletimiz bu oyunu Allah'ın yardımıyla bozacaktır. O gece, hiçbir şekilde arkasına dönüp bakmadan meydanlara çıkan bu aziz insanlar bütün oyunları bozmuştur bozmaya devam edecektir. Geçtiğimiz hafta, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek Birleşmiş Milletler'de bütün dünyaya bu gerçekliği haykıran bir lider ve bu liderin önücülüğünde kurulmaya çalışılan bir Yeni Türkiye mücadelesi var. Yeni bir dünya mücadelesi var, bu mücadelede de hepimiz hep birlikte inşallah dimdik Elif gibi durarak bu mücadeleyi yapacağız ve kazanan yine millet olacak. Küçüklüğümüzden beri hep 'Erbakan, Başbakan' sloganlarıyla büyüdük, bir hayal gibiydi oldu. İnşallah Türkiye'nin kendi meselelerini çözmek üzere kalıcı bir şekilde sistem değişikliğiyle beraber bugün bir hayalimiz daha kaldı, 'Başkan Erdoğan' yapacağız. Erdoğan'ı Başkan yaparak Türkiye'nin geleceğine, Türkiye'nin ufkuna kalıcı bir şekilde inşasına katkı sağlayacağız" açıklamasını yaptı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol