Dereköy Sınır kapısında kısıtlamalar kaldırılıyor mu?

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariyana Nikolova, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki seyahat kısıtlamalarının yakın bir gelecekte kalkacağını umduğunu ifade etti. Kırklareli’nde Dereköy Gümrük Kapısını yakından ilgilendiren bu konu, turizm anlamında bir hareketliliğin başlayabileceğinin bir göstergesi…

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariyana Nikolova, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile telefonda görüştü. Bakan Nikolova, her iki ülke arasında seyahat kısıtlamalarının yakın bir gelecekte kalkacağının işaretini verdi. Dereköy Gümrük Kapımızı da kullanan komşu ülkemizin, giriş-çıkışlarda sağlayacağı esnekliğin turizm anlamında artı değer sağlaması bekleniyor.
Turizm Bakanı Mariyana Nikolva, Sağlık Bakanlığı ile birlikte Bulgaristan ve Türkiye vatandaşları için Türkiye’den Bulgaristan’a giriş kısıtlamalarının kaldırılmasına yönelik imkânları araştırıldığını belirtti.

Nikolova, ‘Turist akışının yeniden başlamasının iki ülkenin turizm endüstrisi üzerinde son derece olumlu bir etkisi olacak. Bulgaristan ve Türkiye geleneksel olarak turizm alanı da dahil olmak üzere siyasi ve uzman düzeyinde mükemmel ikili ilişkilere sahip’ olduğunu söyledi.
Bununla birlikte Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanı Mariyana Nikolova, Tez Tour Bulgaristan Seyahat Acentesi temsilcileriyle çalışma toplantısını yaptı. katıldı.
Bakan, ‘Bulgaristan’da turizm sektörü, ağırlıklı olarak yabancı turistlere dayanmakta ve ayın başında 14 günlük karantina veya PCR testi uygulanmaksızın neredeyse tüm Avrupa ülkeleri ile sınırları turist ziyaretleri için açtık’ dedi.
Nikolova, Ukrayna, İsrail ve Moldova’dan turist ziyaretlerinin mümkün olması için büyük çaba gösterdiğini ve şu anda Türkiye ve Beyaz Rusya’dan ülkemize seyahat olanaklarının tartışıldığını söyledi.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol