“Dereköy Sınır Kapısını modernize etmeliyiz”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Dereköy Sınır Kapısının tır trafiğine açılmamasının nedenlerini anlatan Ilık, Türkiye olarak modernizasyonu yapmalarının bir başlangıç olacağını ifade etti.

Başkanlık makamında basın mensuplarını ağırlayan Başkan Ilık, uzun süredir çalışmaları devam eden Dereköy Sınır Kapısı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

“Yeni taleplerde
bulunacağız”
Başkan Ilık açıklamalarında; “Genel Başkanımız Rıfat Hisarcıklığıoğlu’ndan bir şeyler istemiştim Dereköy Gümrük Kapısı ile alakalı olarak. Rıfat Başkanımız da yeni Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan’a iletti. Zaten Ruhsar Hanım bizim Kadın Girişimciler Genel Başkan Yardımcımızdı. Kendisi ilettiğimiz isteklere en kısa zamanda Ticaret Borsası Başkanımız Tuhan Altıntel, ben ve Rıfat Başkanımız birlikte bu konu hakkında Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ile görüşeceğiz. Bu toplantıda yeni taleplerde bulunacağız. Kapımızın modernizasyonunun yapılarak şehrimize kazandırılacağının müjdesini vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“Önemli olan modernizasyon”
Tır ticaretinin yapılmamasının nedenlerini anlatan Ilık, “Biz sınır ticaretimizin daha hızlı daha sonuç alınabilecek bir sistem olarak görüyorduk. Ancak Avrupa Birliği şu an için Türkiye ile bir sınır ticareti yapma durumu yok. Yıllardır önceki başkanlarımız, şu anki oda başkanlarımız, mülkü amirlerimiz Dereköy Sınır Kapısının tır trafiğine açılması için mücadele verdiler. Bu mücadelede Bulgaristan’ın kendi fiziki yapısının ve yollarının tır trafiğine uygun olmadığından dolayı şu an için ötelenmiş durumda. Dediğim gibi önemli olan modernizasyon. Bir modernizasyonu yapıp adımı atalım belki kendileri de kendi ülkelerinde ki yol ve kapıları yeterli seviyeye getirirler” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol