Dereköy Sınır Kapısında Termal Kameralı Korona Önlemi

Ülkemizde henüz kendini göstermeyen ancak dünyanın çok geniş bir alanını etkisi altına alan Korona Virüsü için tedbirler arttırıldı. Sınır komşularımızda ortaya çıkan ve pek çok insanın yaşamını yitirmesine neden olan hastalığa ilk önlem sınır kapıları ve havaalanlarında alınıyor. Bu kapsamda Dereköy Sınır Kapısı’nda termal kamera ile yurtdışından gelen yolcular kontrol ediliyor. Yapılan kontrollerde ateşi yüksek çıkan yolcular gerekli kontrollerin yapılması amacıyla müşade altına alınıyor.

Dereköy Sınır Kapısı’nda Korona Virüsü ile ilgili önlemler alınmaya başladı. Olası enfekte olmuş yolcuları belirlemek adına Kara Hudut Sağlık Birimi termal kameralarla ateş kontrolü yapıyor.
Dereköy Kara Hudut Sağlık Birimine, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından COVİD 19' a karşı hazırlık kapsamında termal kamera teslim edildi. 6 Mart tarihi itibariyle Dereköy sınır kapısına konuşlandırılan termal kamera ile yurt dışından gelen yolcuların ateş ölçümleri yapılıyor.
Kırklareli Devlet Hastanesi Karantina
Hastanesi Oldu
Korona Virüsünün ilimize bir etkisi de Kırklareli Devlet Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı kararıyla Korona Virüsü için Karantina Hastanesi olarak belirlenmesi oldu. Kırklareli Devlet Hastanesi’nin Karantina hastanesi olmasının yanı sıra Pınarhisar Devlet Hastanesi de ise Gözlem Hastanesi olarak belirlendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol