Dereköy Sınır Kapısı modernize ediliyor

Minsolmaz: “Doğru ölçekli ve gerçekçi bir proje hayata geçireceğiz”
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin ziyareti akabinde bakanlıktan Kırklareli’ne gelen Bakanlık Destek Hizmetleri Daire Başkanı İsmail Topçu ve Bölge Müdürü Yaşar Yaman eşliğinde Dereköy sınır kapısına ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyaret sırasında Minsolmaz: “Bakanımızın geçen hafta gerçekleştirdiği ziyaretler sonrasında heyet olarak valilerimizle geldik.
Bir mühendislik alt yapısının oluşturulması ve bölge müdürümüzün verdiği bilgilerle bunun bir etüdünün yapılması gerekiyor. Daha önce buraya alınan ormandan ilave 40 dönümlük bir saha vardı. Bu saha da dahil edilerek yetkili tüm arkadaşlar çalışmayı yapacak. Yine sayın bakanımızın mutlaka takdirlerine sunacaklar. Daha sonra Dereköy sınır kapısı ile ilgili somut olarak ne yapılacağı bakanımızın talimatları doğrultusunda hayat geçirilecek”
“Amacımız Türkiye için Avrupa’dan buraya yakışır bir giriş kapısı yapmak”
“Bakanımız geldiği süre içerisinde yaptığı açıklamada da dediği gibi amacımızın Türkiye için Avrupa’dan buraya yakışır bir giriş kapısı ve fiziki düzenleme yapmak. Konuyla ilgili tabi bakanımızda bahsetti kapılar karşı tarafı da ilgilendiren ve uluslar arası boyutu olan süreçler.
“Bugün refakat için buradayız”
“Bu günkü ziyaret teknik idare başkanlığının yapmış olduğu çalışmaya refakat etmek içindi. Sağ olsunlar bölge müdürümüz de geldi hep birlikte refakat ettik. Amacımız Türkiye’nin Dereköy sınır kapsından girildiği zaman kaliteli görünmesini sağlamak. Bizim için önemli olan inşallah burası için doğru ölçekli ve gerçekçi bir proje hayata geçirilmesini sağlamak. Sayın bakanımız geldi ve arkasından bir hafta içerisinde bir teknik heyet geldi. Şimdi onlar da projelendirme ve bakanlığa ardından da yetkili mercilere sunulmasını gerçekleştirecekler. Kararlaştırılma yapıldıktan sonra sizlere de gerekli bilgilendirme yapılacak”.
“ Tır trafiğine açılacak mı?”
“Biz her yönüyle Kırklareli halkı ve sınır kapsı açısından gerekli ve doğru olan her şeyin yanındayız ama Bulgaristan tarafının da bu konuda paydaş olması gerekiyor. Önemli günler yaşıyoruz bakanımızın, bakan yardımcımızın, valimizin müsteşarımızın, bölge müdürümüzün, tüm STK‘lar ile yapılan görüşmeler sonrasında ürün olarak ne yapılacağı oraya çıktıktan sonra sizlere bilgi vermek mümkün olacak” dedi.
“Sürecin takipçisi ve destekçisi olacağız”
Sürecin destekçisi olacağını belirten Minsolmaz “Sürecin takipçisi ve destekçisi, olacağız hem de basın mensuplarımızı bilgilendireceğiz. Bakanımızın da belirttiği gibi karşı tarafla mutabık olunması halinde açıklığa kavuşacak bir konu. Dış İşleri bakanlığımızla birlikte Bulgar tarafıyla da görüşmeleri gerçekleştirip kararı destekleyici girişimlerde bulunulduğu belirtildi. Konuyla ilgili Dış İşleri Bakanımızın Bulgaristan’la yapacağı görüşmeler sonrasında karşı taraftan farklı boyutta yaklaşımlar nasıl olabilir. Bize düşen elimizden gelenin en iyisini yapmak.Kendi kapımızı şu anda olduğu noktadan daha ileri noktalara taşımak.Tabi ki bildiğimiz gibi karşı tarafta farklı bir ülke var.
Bununla ilgili süreçler de bakanlığımız üzerinden temas edecek.Tabi ki orta vade ve uzun vade de bu işten vazgeçmiş olmadığımızı belirtmek istiyorum.Ancak bakanımızın ziyaretleri sonrasında uraya ilişkin doğru işleri yapmak zorundayız.Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol