Depremzede 346 öğrencinin kaydı yapıldı

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma neden olan iki büyük deprem sonrası Kırklareli’ne gelen depremzede ailelerin çocuklarının Kırklareli Merkez ve ilçelerdeki ikametgahlarında eğitim-öğretim hayatına başladığını bildirdi. Kalkan, bölgeden ilimize gelen hiçbir öğrencinin mağdur edilmediğini 22 Şubat 2023 tarihi itibariyle toplam 346 öğrencinin eğitim-öğretime başladığını açıkladı. Sayının gün be gün değiştiğini aktaran Kalkan, öğrencilerin 24’ünün anasınıfı, 136’tısının ilkokul, 118’inin ortaokul, 68’ininde ortaöğretim öğrencisi olduğunu kaydetti.  Kalkan ayrıca ortaöğretimde dileyen öğrencilerin liselerin pansiyonlarına yerleştirildiğini barınmanın yanı sıra üç öğün sıcak yemek ihtiyaçlarının da karşılandığını aktardı.

06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde 7.7 büyüklüğünde ve Elbistan İlçesinde 7.6 şiddetinde meydana gelen iki depremde Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde büyük yıkım yaşandı. Bölgede AFAD’ın açıkladığına göre 21 Şubat 2023 tarihi itibariyle toplam 42 bin 310 kişi hayatını kaybetti. Bölgeden 448 bin 18 kişi diğer illere tahliye edildi. 
Deprem bölgesinden ilimiz Kırklareli’ne de 21 Şubat 2023 tarihi itibariyle 2132 vatandaşımız kendi imkanları yada devletin imkanları ile ulaştırılarak yurtlara ve uygun evlere yerleştirildi. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonrası ilk olarak 13 Şubat’a kadar daha sonra ise 20 Şubat’a kadar ara verilen eğitim-öğretim bu tarihte başladı. Deprem bölgesinden ilimize gelen öğrencilerde eğitim-öğretim hayatlarına burada devam edecekler. Bu kapsamda Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar ile kurumların müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirerek 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2’nci Yarısı ile Kırklareli’nde misafir edilen depremzede öğrencilerin okullara yerleştirilmesi konusunu görüştü.
346 öğrencinin 
kaydı yapıldı
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, İlimize gelen depremzede öğrencilerden 346’tısının 22 Şubat 2023 itibariyle kayıtlarının yapıldığını bildirdi. Kalkan ilimize gelen öğrencilerden Babaeski’de 23, Demirköy’de 3, Kofçaz’da 3, Lüleburgaz’da 153, Merkez İlçede 147, Pehlivanköy’de 1, Pınarhisar’da 9 ve Vize 7 öğrencinin eğitim-öğretime katıldığını aktardı. Kalkan bu öğrencilerin 24’ünün anasınıfı, 136’tısının ilkokul, 118’inin ortaokul, 68’inin ortaöğretim öğrencisi olduğunu belirtti. İlimizde depremzede öğrencilerin karşılanarak hepsinin tercih ettikleri okullara kaydının yapıldığı, hiçbir öğrencinin mağdur edilmediği vurgulayan Kalkan, “Ortaöğretim okullarımızda dileyen öğrencilerimiz liselerimizin pansiyonlarına yerleştirildi. Burada kalan öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının yanı sıra ve günde üç öğün sıcak yemek ihtiyaçlarını da karşılayarak misafir ediyoruz” dedi.
Üniversite öğrencileri 
İl Halk Kütüphanesini 
kullanabilecek
Öte yandan İlimizde misafir edilen depremzede ailelerin üniversitede öğrenim gören gençleri, online olarak öğrenim görecekleri bahar dönemine Kırklareli İl Halk Kütüphanesinde kendileri için oluşturulan bölümde öğrenimlerine devam edebilecekler. Bu kapsamda Kırklareli İl Halk Kütüphanesinde gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol