Demokrat Parti aday tanıtımlarına başladı

7 Haziran sürecinin yaklaşmasıyla birlikte siyasilerin hızlı bir şekilde sürdürdükleri tanıtım çalışmalarına Demokrat Parti de katıldı. 

Milletvekili adayları Orhan Akyıldız, Sezgin Çakan, Ali Çevik ile birlikte yapılan ziyaretlerin ilk adresi Kırklareli Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker oldu.
İl Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği'ne gerçekleştirilen ziyarette misafirlerini karşılayan Kırklareli Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker yapılan ilk ziyaretin kendilerine olmasının bir onur olduğunu söyledi.
Yapılan ziyaret hakkında açıklama yapan Demokrat Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Orhan Akyıldız, "Biz demokrasinin güzel örneğinin odalarda, derneklerde, vakıflarda seçilmiş kişilerle gelmesini savunuyoruz. Toplumun kalbinin de bu yüzden esnaf ve sanatkârlar olduğunu düşünüyoruz. Sizlerin önerilerinizi, fikirlerinizi alarak, vatandaşın sıkıntısını daha iyi bildiğinizi, çözümlerinin de sizde olduğunu düşünerek, bizlere düşen görevin de bunların hukuki boyutta çözülmesi gereken bir siyasi yapıda olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla yollara çıktık. Demokrasi bayramı var, güzel bir şey var. Her şey güzel gidiyor Kırklareli'nde. Kırklareli halkı kültürlü, birikimli. Gezdiğimiz yerlerde şunu gördük, hakikaten millet niye geldiniz demiyor. Nerede kaldınız diyor. İnşallah sandığa da bu yansır. Biz üzerimize düşen görevi en iyi şekilde milletimiz için yapmaya hazırız. Biz topluma çok şey vaat etmiyoruz. Gök yüzünden bir şeyler yağdırmıyoruz. Ama bir başka Türkiye tekrar mümkündür diyoruz" dedi.
Akyıldız'ın konuşmasının ardından kendilerine hayırlısı olsun diyen Kırklareli Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, "Ziyarete bizden başlamanız bizim için bir onur. Sivil toplum örgütleri olarak Türkiye'de çok büyük bir kitleye hakimiz. Bizde 2 milyona yakın esnaf var. Küçük yapıdan başlarsak Kırklareli'nde 28 tane oda var, bu odalara bağlı 13 bin tane esnaf var. Bu azımsanacak bir sayı değil. Aileleri, yanındakilerle birlikte 20 bin kişiye tekabül eder. Az önce arz ettiğiniz gibi aslında biz önemli kurumlarız. Karar mekanizmasında olması gereken kesimiz. Bu yüzden demokrasinin en güzel yanı, bir çok parti var, hepsi bir yarışa çıkmışlar. Adalet kavramı, paylaşmak bunlar çok önemli şeyler. Bu sebepten sizleri de tebrik ediyor ve başarılar diliyorum" açıklamasını yaptı.
Ziyaretler Esnaf Kefalet Kooperatifi'nden devam etti
Demokrat Parti daha sonra Kırklareli Esnaf Sanatkârları Odaları'ndan ayrılarak Esnaf Kefalet Kooperatifi'ne geçti. Burada Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Kiraz ile görüşen Demokrat Partililer, kendisi ile kısa bir sohbet ederek parti olarak yapılacakları tartıştılar. Ziyaretler gün içinde Çarşamba Pazarı esnafına doğru devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol