Demokrasinin Savunucuları bu sene de meydanlarda yerini aldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü kapsamında Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda birçok kurum, kuruluş ve oda stant açtı. Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’nin 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ardından 2. yıldönümü dolayısıyla törenlerin gerçekleştirildiği alanda birçok kurum, kuruluş ve oda tahsis edilen yerlerde stantlarını açtı.

Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini yönelik olan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin ardından 2. yıldönümü dolayısıyla törenlerin gerçekleştirildiği alanda birçok kurum, kuruluş ve oda tahsis dilen yerlerde stantlarını açtı.
Kızılay Özgürlük Meydanında
Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutlamak ve anmak için dün meydandaki yerini alan kuruluşlardan sadece biriydi. Özgürük meydanında demokrasi nöbeti tutan Kızılay vatandaşlara su, çorba, çay, kumanya gibi birçok ikramda bulundu. Kızılay Kırklareli Şubesinden yapılan açıklamaya göre 15 Temmuz şehitlerini yâd etmek ve milli birliğine sahip çıkmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ülke genelinde düzenlenen etkinliklere destek verdi.
İl Sağlık Müdürlüğü Kısa Film Gösterisi
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan stantlarda ise vatandaşlara hem 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü ile ilgili kısa film izletildi hem de vatandaşlara çay ve su dağıtıldı. Gece boyunca stant başından ayrılmayan İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit yaptığı açıklamada “15 Temmuz Milleti bayraksız, vatansız ve devletsiz bırakma girişimidir. Çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet diye, ne bayrak diye, ne vatan diye, ne devlet diye bir derdi yoktur. 15 Temmuz’da Çanakkale ruhuyla adeta bir diriliş öyküsü yazan bu kahraman milletin bir ferdi olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir ve daha niceleri bu ülkenin istiklali ve istikbali için canlarından vazgeçtiler. Türk Milletinin iradesine kastedenler, milletimizin iradesine yenilmeye
mahkûmdur. 2018 yılında büyük bir gururla ve coşkuyla kutlayacağımız bu günü Milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Vatan size minnettardır” dedi.
Başkan Şeker, “15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz”
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü nedeniyle Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odası stant açarak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü’ne destek oldu. Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker yaptığı açıklamada 15 Temmuz’un demokrasi zaferi olduğunu dile getirerek, “Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Bir yandan daha ömrünün baharındaki 16-17 yaşındaki gencecik fidanları toprağa vermenin acısını yeniden duyarken, aynı zamanda da vatanımızı kurtarmanın onurunu hissediyoruz. Şüphesiz hiçbir zafer, altın tepside sunulmaz. Fetih sancağı, kolayca burca dikilmez. Bedel ödemeden hiçbir başarı elde edilmez. Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin gerisinde fedakârlık vardır, azim, dirayet ve cesaret vardır. 15 Temmuz zaferimiz büyük bir fedakârlığın eseridir. Bu zafer, milletimizin direnişi yanında o gece tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin cesaretinin sonucudur. Silah ve bomba seslerinin gecenin karanlığını deldiği o gece Türk
Milleti, cesareti, dirayeti ve mücadelesiyle bu topraklarda Çanakkale ruhunun, Kuvayı Milliye şuurunun hâlen diri olduğunu göstermiştir. FETÖ’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından, kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş; ancak vatanına namahrem elinin değmesine müsaade etmemiştir. Bu millet FETÖ eliyle Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu hâline getirilmesine izin vermemiştir. 15
Temmuz, Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin, yeniden şahlanışının, iradesine yönelen saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adıdır” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından açılan stantta 15 Temmuzu Anma Demokrasi ve Milli Beraberlik programlarına katılan stantlar arasındaydı. Kutlamalar gece sonunda demokrasi nöbetine geçilmesiyle sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol