“Demiryolu Yurtdışı Taşımacılığı” ve “Dereköy Gümrüğü’nün TIR Trafiği’ne Açılması” konulu toplantı düzenlendi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Bulgaristan’da düzenlenen “Demiryolu Yurtdışı Taşımacılığı’nın Arttırılması” ve “Dereköy Gümrüğü’nün TIR Trafiği’ne Açılması” konularının görüşüldüğü toplantıya katıldı.
Bulgaristan’da gerçekleştirilen toplantıda her iki taraf açısından da olumlu görüşmelerin yapıldığını ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Ticaret Bakanlığımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) değerli yöneticilerinin yer aldığı ülkemiz ve ilimiz açısından çok büyük bir öneme sahip toplantıda Demiryolu Yurtdışı Taşımacılığı’nın arttırılmasının, ülkemizin ihracatının yükselmesinde büyük katkısı olacağı yönünde görüş birliğine vardık. Gerçekleştirilen toplantıda ilimizi yakından ilgilendiren Dereköy Gümrüğü’nün TIR Trafiği’ne açılması konusunda da Bulgaristan tarafının ilgili kurumlarının yetkilileri ile görüşmelerde bulunduk. Olumlu yönde gerçekleştirilen görüşmelerin en kısa zamanda sonuçlanması için çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Düzenlenen toplantıda; Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti (UHT) Genel Müdürü Dr. Emre Orhan Öztelli, Destek Hizmetleri, Tasfiye İşlemleri ve Döner Sermaye Genel Müdür Vekili Oğuzhan Şatıroğlu, UHT Daire Başkanı Vekili Dr. Yusuf Karakaş, UHT Daire Başkanı Vekili Onur Çokol, UHT Ticaret Uzmanı Nuh Üstün, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, TCDD Taşımacılık İstanbul Bölge Müdürü Veysi Alçınsu, TCDD İstanbul Bölge Müdürü Bilal Yiğit ile Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden Feride Çağdaş yer aldı.
Dereköy Sınır Kapısı’nda yapılan bilgilendirme toplantısı
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, “Dereköy Gümrüğü’nün TIR Trafiği’ne Açılması” konusunda Bulgaristan’da gerçekleştirilen toplantının ardından, Dereköy Sınır Kapısı’nda yapılan bilgilendirme toplantısına katıldı.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık yapılan toplantı ile ilgili olarak şunları kaydetti:
“Bulgaristan’da ilimiz yakından ilgilendiren “Dereköy Gümrüğü’nün TIR Trafiği’ne Açılması” konusunda düzenlenen toplantıya katılan Ticaret Bakanlığımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) değerli yöneticileri Dereköy Sınır Kapımızı ziyaret ederek, Dereköy Gümrük Müdürü Kemal Emiroğlu’ndan bilgiler aldı. Bulgaristan tarafının ilgili kurumlarının yetkilileri ile yapılan görüşmeler konusunda istişarede bulunduk. Görüşmelerin nihayete ulaşması için oda olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirttik. Kendileri de Bulgaristan’da gerçekleştirilen toplantının her iki taraf içinde oldukça yararlı geçtiğini, Dereköy Sınır Kapımızın bir an evvel TIR Trafiği’ne açılması için gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade ettiler.
İlimiz açısında büyük bir öneme sahip olan toplantıda; Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti (UHT) Genel Müdürü Dr. Emre Orhan Öztelli, Destek Hizmetleri, Tasfiye İşlemleri ve Döner Sermaye Genel Müdür Vekili Oğuzhan Şatıroğlu, UHT Daire Başkanı Vekili Dr. Yusuf Karakaş, UHT Daire Başkanı Vekili Onur Çokol, UHT Ticaret Uzmanı Nuh Üstün, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, TCDD Taşımacılık İstanbul Bölge Müdürü Veysi Alçınsu, TCDD İstanbul Bölge Müdürü Bilal Yiğit ile Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden Feride Çağdaş yer aldı.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol