"Demiryolu Hattı Bakım Onarımcısı” alınacak

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, “Demiryolu Hattı Bakım Onarımcısı” istihdam edecek. Ülke genelinde alım yapılacağının duyurulduğu ve İŞKUR’un Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan ilana göre; başvuru koşullarını karşılayan adaylar 29 Eylül 2016 Perşembe gününe kadar başvurularını yapabilecek

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, 81 ilde “Demiryolu Hattı Bakım Onarımcısı” istihdam edeceğini duyurdu. İlimizde çalışma yeri olarak Pehlivanköy 172 Yol Bakım Onarım Şefliği olduğunun belirtildiği pozisyon için; Lise ve Dengi Okullar’ın Raylı Sistemler İnşaat bölümünden mezun olan ve 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre, 2014 KPSS P94'ten en az 60 puanı olan adaylar başvuru yapabilecek.
Söz konusu kadro için İŞKUR’un Resmi İnternet Sitesi’nde paylaşılan ilanda şu bilgilere yer verildi:
“Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 10 gün içerisinde; herhangi bir İŞKUR İl/Hizmet Merkezi’ne şahsen başvurabilecekleri gibi internet (www.iskur.gov.tr.) üzerinden de başvuru yapabileceklerdir. Çalışma Yeri: Pehlivanköy 172 Yol Bakım Onarım Şefliği, Kırklareli. Demiryolu Hattı Bakım Onarımcısı (Yol Bakım Onarım İşçisi) olarak başvuru yapacak adayların başvuru yapmadan önce, TCDD web sitesinde yer alan görev tanımlarını okumaları ve çalışacağı işyerini görmeleri kendileri açısından faydalı olacaktır. Adaylar, İŞKUR da ilan edilen işgücü taleplerinden sadece birine müracaat edebilecektir.
1-İŞKUR’da ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla adayların ilanda belirtilen okullardan mezun olmaları gerekmektedir.
2-İşgücü talebine başvurup, İŞKUR’da ilan edilen nihai listede yer alacak adaylar, sözlü sınava katılmak için TCDD web sitesinde yayınlanacak ve adreslerine gönderilecek tebligatta belirtilen tarihler arasında nüfus cüzdanı örneği veya fotokopisi, T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı (Cumhuriyet Savcılığı veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınacak adli sicil kaydı olanlar her sicil kaydı ile ilgili mahkeme kararını getirecektir.), öğrenim belgesi, askerlik durum belgesi, (Terhis, tecil veya muaf olduğunu belirtir belge) evrakları ile 1 adet resimli İş Talep Bilgi Formunu (TCDD web sitesinde yayınlanacaktır.) eksiksiz olarak doldurarak TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Gar/ANKARA adresine gelerek teslim edecektir. Belgelerini teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.
3-Sözlü sınav tarihi ve yeri, İŞKUR’da ilan edilen nihai listede yer alacak adaylara evrak tesliminde tebliğ edilecek veya adreslerine tebligat gönderilerek bildirilecektir. Ayrıca, www.tcdd.gov.tr web sitemizde ilan edilecektir.
4-TCDD teşekkülünde görev alacak Demiryolu Hattı Bakım Onarımcıları (Yol Bakım Onarım İşçisi) 4857 sayılı İş Kanunu’na tabii olarak görev yapacaktır.
5-İşe başlayan Demiryolu Hattı Bakım Onarımcıları (Yol Bakım Onarım İşçisi) deneme süresi 4 ay olup, deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi fesh edilecektir.
6-Yapılacak sözlü sınavı sonucunda başarılı olan Demiryolu Hattı Bakım Onarımcıları (Yol Bakım Onarım İşçisi), ayrıntılı olarak tam teşekküllü devlet hastanelerinden veya resmi üniversite hastanelerinden Görme Dereceleri (sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş), Renk Muayenesi (ishihora testi yapılmış), İşitme Muayenesi (Odiyometri incelemede saf ses ortalaması 500, 1000 ve 2000 frekanslarının ortalaması 0-30 dB olmalıdır.) belirtilmiş şekilde sağlık kurulu raporu istenecektir.
Bu raporlar TCDD Teşekkülü Sağlık Müdürlükleri’nce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Sağlık ve Psikoteknik Yönergesi uyarınca değerlendirilip çalışabilecekleri grup tespit edilecektir. Grubu uygun adaylar psikoteknik muayenesine gönderilecektir. Psikoteknik raporu uygun olan adayların ataması yapılacak, uygun olmayan adayların ataması yapılmayarak yerine yedek aday çağrılacaktır.
7-Ataması yapılan adaylar, atandığı işyerinde en az 5 yıl çalışacak, bu süre içerisinde nakil isteyemeyecektir.
8-Ataması yapılan adaylar, vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabilecektir.
9-Ataması yapılıp, işe başlayan adaylar, 7 yıl içerisinde 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25’inci maddesinin II’nci fıkrasına göre veya kendi isteğiyle ayrıldıklarında, eğitim, kurs ve staj programları süresince aldıkları ücretlerin ve meslekleri hakkında işveren tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programlarına ait sürelerin günün, geçerli şartlara göre hesap edilecek maliyetinin ½’si tutarında TCDD teşekkülüne tazminat ödeyecektir.
Taleplerde 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları geçerli olup, 2014 KPSS P94'ten en az 60 puanı olan adayların başvuruları kabul edilecektir.
Taleplere başvuru yapan ve nihai listede yer alan adaylar, eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, yabancı dil şartı vb. koşulları taşıyıp taşımadıklarını yazılı veya sözlü sınavdan önce talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz etmek zorundadır. Bu durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar nihai listeden çıkarılarak sıralamada yer alan diğer kişiler listelere dahil edilecektir.
Merkezi sınav uygulanmayacak kişilerden (önceliklilerden) müracaat eden adaylar içerisinden öncelik belge tarihlerine göre talep sayısının üç katını geçmeyecek şekilde isim ve adresleri ile durumlarını açıklayıcı bilgi talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir. Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü başvurular kabul edilecektir. Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla işgücü talebine durumu uyan iş arayanın, tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir. Merkezi sınav kapsamında müracaat eden adaylar içerisinden en yüksek puan alandan başlamak üzere talep sayısının üç katı olacak şekilde düzenlenecek nihai listede yer alan kişilerin isim ve adresleri, işçi talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşuna bildirilecektir.
İşyerine ismi bildirilen kişilere yazılı veya sözlü sınavın yeri ve zamanı talebi veren kamu kurum ve kuruluşu tarafından adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici işgücü talebine işverence davet edildikleri hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar. Öncelik hakkından ikinci kez yararlanılamaz.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. simdi bunlar devlet memuru mu oldu