Demirtaş; “Umre manevi hayatınızda milat olsun”

Kutsal Topraklara giderek Umre ibadetini gerçekleştirecek olan umreciler, 13 Şubat Salı günü yola çıktılar. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndan 34 umreci, saat 19.30’da yola çıktı. Umrecileri kutlu yola uğurlamak için gelen yakınları, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nı doldurdu. Uğurlama programında konuşan Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, umreye gidecek vatandaşlara umre ziyaretinin önemini anlattı. Demirtaş, Umre ziyaretinin kendileri için milat olmasını diledi. 

Umreciler, 13 Şubat Salı günü saat 19.30’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndan Kutsal Topraklara doğru yola çıktı.
Umre yolculuğuna çıkan 34 umreci için uğurlama programı organize edildi. Uğurlama programında konuşan; Kırklareli Müftüsü Hüseyin Demirtaş, umrecilere kutsal topraklarda yapılması gerekenlere yönelik bilgiler verdi.
“Oralarda vaktinizi iyi
değerlendirin”
Uğurlama programı, Din Görevlisi Fatih Arıkapan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
Tilavetin ardından konuşmasını sürdüren Müftü Demirtaş; “Umreye gidenler geride bıraktıklarını da temsil ederler. Sizler Kur’an’ın indiği, Efendimizin doğduğu yerlere gideceksiniz.

 

Tavaf yapacaksınız, Sa’y yapacaksınız. Bunların hep birer anlamı var. Onun için orada zamanınızı en iyi şekilde değerlendirin. Manevi hayatınızda milat olsun Umre. Yolculukların en hayırlısı Allah’ın evi Beytullah’a yapılan yolculuktur.
Yolcululukların en hayırlısı Medine-i Münevvere’ye, Ravazay-ı Mütahhara’ya yapılan yolculuktur. Mekke-i Mükerreme’de Allah’ın misafirlerisiniz. Medine-i Münevvere’de Peygamber Efendinmiz’in (s.a.v.) misafirlerisiniz. Rabbim layık olanlardan eylesin. En çok ikram olunanlardan eylesin. Oralarda vakit çabuk geçer en iyi şekilde değerlendirmeye çalışalım. Kutlu beldelere, Peygamber Efendimiz’e (s.a.v) bizlerin de selamlarını götürün” dedi.
Afrin’e dua
Müftü Demirtaş konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yürüttüğü “Zeytin Dalı Harekatı”ndan bahsetti. Ordumuzun haklı bir seferde olduğunu söyleyen Demirtaş, ordumuza ve tüm Mehmetçiklerimize sağ salim dönmenin nasip olması için dua etti. Şehitlerimiz ve gazilerimizden de bahseden Demirtaş, şehitlerimize Allah’tan rahmet okudu ve gazilerimize de acil şifalar diledi. Umrecilerden Kutsal Topraklarda Mehmetçiklerimiz için dua etmeleri rica etti.
“Umarız herkes
Kutsal Toprakları görme
imkanı yakalar”
Konuşmasının ardından umrecilere yol duası etti. Bütün umreciler ve yakınları duaya eşlik etti. Duanın ardından umreciler otobüse bindiler. Oldukça duygusal anlar yaşayan umrecilerin yakınları; çok mutlu olduklarını ifade ettiler. “Bugün burada yüzlerce kişiyiz. Herkes ya annesini ya babasını ya da bir tanıdığını yolcu etmeye geldi. Kişiler farklı ama amaç aynı Kutsal Topraklara yolculuk. Bizim yakınlarımız gitti. Umarım imkanı olan herkes bir gün oraya gider ve Kutsal Toprakları görme imkanı yakalar. Bugün Allah’ın izni ile yakınlarımızı yolcu ediyoruz.
Umre ziyaretine gönderiyoruz. Allah bize de inşallah böyle bir zaman, şans ve vakit verirse bizler de gidip Kutsal Toprakları görmeyi çok isteriz” diye konuştular. Umre yolcuları 14 Şubat Çarşamba günü saat sabaha karşı uçağa binerek Kutsal Topraklara hareket etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol