Demirköylü vatandaşlar isyan etti

Yaz mevsiminde aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, rahatlamak ve hoşça vakit geçirmek için hafta sonları piknik amaçlı ilimizin Demirköy ilçesine akın ediyor. Hem doğası ile hem de halen saklı kalmış bir cennet olması nedeniyle vatandaşların tercih ettiği Demirköy’de yoğunluk olumsuz durumları da ortaya çıkarıyor. Piknik yapmak için Demirköy’ü tercih eden vatandaşların arkalarında bıraktığı çöpler yerel halka pes dedirtti. 

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde haftasonunu piknik yaparak geçirmek isteyenlerin uğrak adresi yeşil alanlar olurken, mangalcıların ardında bıraktıkları çöpler vatandaşları adeta isyan ettirdi. İlçelerinin turistler için bir merkez olmasını ve ekonomik açıdan bölge esnafına kazanç sağlaması için çaba sarf eden vatandaşlar oluşan çöp yığınlarının ardından, “Arkanızda böyle bir görüntü bırakacaksanız gelmeyin” ifadelerini kullandı.
“Gördük ki maalesef yanlış yapmışız”
Sosyal medya hesaplarından fotoğrafları ve tepkilerini paylaşan yöre halkı, “Değerli arkadaşlar Demirköy ilçemizi bu hale getirilmesi için tanıtmak istemedik biz.
Biz istedik ki çökmeye başlamış olan ilçe ekonomisi belki biraz ayaklanır, belki alış veriş yaparsınız esnaftan. Belki yöre halkı faydalanır istedik güzelliklerimizi paylaşırken. Ama gördük ki maalesef yanlış yapmışız. Biz insana yatırım yaparken, insan sandığımız yaratıklar görmüş paylaşımları” sözleriyle olaya tepkilerini gösterdi.
“Unutmayın; doğan bize ihtiyacı yok bizim doğaya ihtiyacımız var”
“Çok üzgünüz yöre halkı olarak çok üzgünüz. Böyle bırakacaksanız lütfen gelmeyin.. Faydalanmayın doğanın güzelliklerinden faydalanmayın serin havasından, suyundan, yeşilinden, gölgesinden faydalanmayın. Doğaya böyle hainlik yapacaksınız gelmeyin. Unutmayın; doğan bize ihtiyacı yok, bizim doğaya ihtiyacımız var” dediler.Bölge halkı yapılan paylaşmın altına “İnsanlık ayıbı”, “Yazık çok yazık”, “Yazıklar olsun bunu nasıl böyle yapıyorlar bunlar insan olamaz” gibi cümlelerle olaya tepkilerini gösterdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol