Demirköylü müzisyenin yükselişi

Sözlerini Mete Özgencil'in yazdığı, bestesini Barlas Erinç'in yaptığı Naylon şarkısı Umay Umay'dan sonra Control+ Z yorumuyla yeniden dinleyicilerle buluşuyor.

Gökhan Sardoğan ve Mihraç Nar tarafından 2007 yılında kurulan Control+ Z grubu bir kaç ay sonra Buğrahan Çayır ve Demirköy doğumlu grup elemanı Başar Sayılgan'ın da katılmasıyla müzik dünyasında güçlü adımlarla yoluna devam etti. İnternet üzerinden pek çok beste yayınlayan grubun, internetten yayınladıkları 10 şarkılık birde albümleri bulunmaktadır. Yıllardır sadece kendi besteleriyle dinleyicileriyle buluşan Control +Z, ilk defa Naylon şarkısına cover yaptı.
Bu zamana kadar; 2009 yılında 11. Battle of the Bands Türkiye Finallerinde 'Gitme - Kan Kumsalı - İyi Kötü' şarkıları ile Türkiye birincisi olmuşlardı. Ayrıca 2008 yılında Rock'n Dark Çanakkale Bölge Finallerinde en iyi 3 grup, 2009 yılında Rock'n Dark Çanakkale Bölge Finallerinde en iyi 3 grup, 2010 Rock'n Dark Türkiye Finallerinde en iyi 10 grup arasına girme başarısı göstermişlerdi. Bu anlamda grup Yarışma defterlerini kapatarak profesyonel olma yolunda albüm hazırlıklarına başladılar.
Grup kalmanın grup kurmaktan daha zor olduğunu belirten Control+Z, Battle of the Bands yarışmasının ilginç hikayesini kurucu üyelerden Gökhan şöyle ifade ediyor; "Ne kadar artık aile gibi olsak da  aramızda zaman zaman fikir ayrılıkları olmuyor değil. Aslında tam da Battle of the Bands öncesi böyle bir olay yaşamıştık. Dağılmanın eşiğinde bir süre görüşmeme kararı aldığımız günlerde bir gün internette gezinirken yarışmanın duyurusunu gördüm ve hemen arayıp Mihraç'la birlikte bestelerimizden 10 şarkı seçtik ve çocuklara haber vermeden yolladık. Nitekim son 10 gruba kaldığımızda bizim için tekrar bir motivasyon oldu ve bir araya geldik. Bir kaç provadan sonra çıkıp 3 şarkı çalıp birinci olmuştuk. Bu da Control+Z'nin dönüm noktalarından biridir" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol