Demirköy’de 10 yataklı Entegre Hastanesi hizmete başladı

İğneada, Fatih Dökümhanesi, Dupnisa Mağarası ve Longoz Ormanlarına ev sahipliği yapan, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Demirköy’de önemli
bir sağlık yatırımı devreye girdi.

Önadım Haber
Toplum Sağlığı Merkezi olarak hizmet veren eski binalar yıkılarak, yerine 10 Yataklı Demirköy Entegre İlçe Hastanesi inşa edildi. 5608 m² arsa üzerine 2.200 m² kapalı alan olarak inşa edilen 10 Yataklı Demirköy Entegre İlçe Hastanesi aktif 5 hasta yatağı, Acil Servis, 2 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi, Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri ile hizmet vermeye başladı.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yeni hizmete açılan 10 Yataklı Demirköy Entegre İlçe Hastanesi’nin hayırlı olmasını temenni ederek başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya, Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile emeği ve katkısı olan herkese şükranlarını sundu.
Limantepe Şehitler Cami yükseliyor
Hizmete giren yeni hastane ile birlikte İğneada Limanköy’de 2018 yılında inşaatına başlanan Şehitler Camii'de hızla yükseliyor. Cami Derneği tarafından hayırsever vatandaşların destekleriyle 250 cemaat kapasiteli olarak planlanan caminin temeli, 5 Mayıs 2018 tarihinde atılmıştı. 226 metrekare alan üzerine inşa edilen caminin alt katında eğitim mekanı ile kütüphane yer alacak. İlimizde her yıl ortalama bir adet caminin ibadete açıldığını ve yakın bir zamanda Babaeski Kurtuluş Mahallesi'nde yeni bir caminin ibadete açılacağını belirten Kırklareli Valisi Osman Bilgin, "Göklerde dalgalan bayrağımızın altında caminin içinden cemaatin, minarelerinden ezanının kıyamete kadar eksik olmamasını temenni ediyorum." dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol