Demircihalil’de yağmur duası

Pandemi dolayısıyla ilimizde uzun bir süredir gerçekleştirilemeyen yağmur duası organizasyonları, bu yıl tekrar yapılmaya başlandı. Birlik ve beraberliğin simgelendiği, bereketli bir yaz mevsiminin geçmesi için duaların edildiği, yağan yağmurlar içinse şükredildiği yağmur dualarının sonuncusu Cumartesi günü Demircihalil köyümüzde gerçekleştirildi. Köy Muhtarı Hüseyin Tiryakioğlu ve köy halkı öncülüğünde düzenlenen yağmur duasına il merkezinden ve çevre köylerden de katılım oldu. Hacı Hanife Hatun Köy Camii’nde kılınan öğle namazı ve okunan duaların sonrasında 1000’i aşkın katılımcıya yemek ikram edildi.

Kırklareli ilinin Merkez ilçesine bağlı Demircihalil köyünde yağmur duası gerçekleştirildi. 21 Mayıs Cumartesi günü Öğle namazına müteakiben yapılan yağmur duasına çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Köy Muhtarı Hüseyin Tiryakioğlu ve köy halkı öncülüğünde düzenlenen yağmur duasına il merkezinden ve çevre köylerden de katılım oldu. 
Demircihalil köyünün yağmur duası AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ve partililer, Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, İl İdare ve Denetim Müdürü Aleaddin İkican başta olmak üzere çok sayıda misafir ağırladı. Duaya gazetemiz sahibi Öznur Tüzün ve Önadım Gazetesi’nin emektarlarından, Halit Demirtaş da iştirak etti. 
Hacı Hanife Hatun Köy Camii’nde kılınan öğle namazı ve okunan duaların sonrasında, ikrama geçildi. 1000’i aşkın et yemeği ve ciğerli pilavın dağıtıldığı yağmur duasında bir kez daha, eller semaya açıldı; yağan yağmur için şükredildi ve bereketli bir yaz mevsimi için Yüce Allah’a dua edildi. 
Köy Muhtarı Tiryakioğlu yaptığı açıklamada, köy halkına ve kendilerini yalnız bırakmayan tüm misafirlere teşekkür ederek, edilen duaların kabul olmasını diledi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol