Demircihalil yağmur ve bereket için dua etti

Yaz mevsiminin her geçen gün biraz daha etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte, köylerde yapılan yağmur dualarıda arttı. Pazar günü Kırklareli Merkez'e bağlı Demircihalil Köyü'nde yağmur duası yapıldı. Demircihalil Köyü Muhtarlığı tarafından düzenlenen yağmur duasına çok sayıda vatandaş iştirak etti. Öğle namazının ardından gerçekleşen yağmur duası Demircihalil Köyü Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda yapıldı. Demircihalil köylüsünün yanı sıra yağmur duasına ilimizden ve çevre ilçelerden çok sayıda misafir katıldı. Yağmur duasına katılmak üzere Demircihalil Köyüne gelen vatandaşlar köy meydanında bulunan kahvehanelerde toplandılar. Burada toplanan vatandaşlar daha sonra ise hep birlikte köyün camiinde öğle namazını müteakip yağmur duasını gerçekleştirdiler.

İlimize bağlı Demircihalil Köyü’nde dün Geleneksel Yağmur ve Şükür Duası gerçekleştirildi.
Köyün Çok Amaçlı Kültür Salonu’nda verilen yemeğe siyasi parti temsilcileri, Kırklareli’ne bağlı çok sayıda köyün muhtarı, civar köylüler, Kırklarelililer ve Demircihalil köy sakinleri katıldı. Öğlen namazına müteakiben yapılan duada hem şükredildi, hem de toprağın ihtiyacı olan yağışlar için eller semaya kalktı.
1500 kişilik etli pilav,
kuru fasülye ve ayran dağıtıldı
Yağmur duasında 1500 kişilik etli pilav, kuru fasülye ve ayran dağıtımı gerçekleşti. Aynı anda başka köylerdeki yağmur duasına da katılan bazı isimler Demircihalil’i de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Buradaki yağmur duasına iştirak edenler arasında; AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, merkez ilçe başkanı Can Cafer Toklucu, CHP merkez ilçe başkanı Gürcan Saatçi, il genel meclis üyeleri Hazel Yolgiden, Cavit Çağlayan, Nihat Sağlam, MHP merkez ilçe başkanı Hasan Kaya, CHP Kırklareli milletvekili aday adayı Turgut Dibek, Ziraat odası eski başkanlarından Necmi Koyuncu da vardı.
Muhtar Demirtaş: “Yağmur duamıza katılım gösteren
herkese teşekkür ediyorum”
Köy muhtarlığının ve köy halkının katkıları ile gerçekleştirilen yağmur duasında, bereketli bir yağmur istendi. Muhtar Zait Demirtaş gazetemize yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere son haftalarda tüm köylerimiz ve tüm toprağımızın yağış ihtiyacı gündemde. Zaman zaman yağmurlar yağdı ama bunlar maalesef yeterli olmadı. Şimdi mahsülün gelişme zamanı. En çok yağmur gereken zaman. İnşallah dualarımız kabul olacak ve yüce Yaradan toprağımızı bereketlendirecek” diye konuştu. Yağmur ve Şükür Duası’na gelenlerle tek tek ilgilenen muhtar Demirtaş, geleneksel hale gelen bu etkinliğe katılımdan memnun olduğunu ifade etti.
Demircihalil’deki yağmur duasına katılan AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yağmur duaları, artık gelenek haline gelmiş kenetlenme günleridir. Böyle organizasyonlarda genci yaşlısı, her görüşten ve her düşünceden insan bir araya gelir, birlik beraberlik olur ve toprağın bereketi için dua edilir. Toprak verimli olursa hayatımız da verimli olur. Zira bu konudaki ihtiyacı biz şehirde yaşarken pek hissetmiyor olabiliriz. Ama üreticimiz, çiftçimiz yağmur bekliyor.Mutfağımıza koyduğumuz bir nimetin bize sorunsuz ulaşması için yağış gerekli. Rabbim’in hem bu köyde, hem diğer köylerimizde yapılan duaları kabul etmesini diliyor, bu etkinliklerde köylümüzü, çiftçimizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol