Demircihalil Köyünde Toplu Açılış Töreni

İlimiz Merkez ilçesine bağlı Demircihalil köyünde Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yaptırılan Hacı Hanife Hatun Camii’nin ve İl Özel İdaresi tarafından yenilenen köy meydanı projelerinin açılış töreni dün düzenlenen törenle
gerçekleştirildi. Merkez’e yakın olması ve Dereköy sınır kapısına yakınlığıyla önemli bir cazibe merkezi konumunda bulunan
Demircihalil son olarak Kırklareli Valiliği’nce hayata geçirilen lavanta günleri projesi ile adını ulusal ölçekte de
duyurdu. Demircihalil için bu projelerin başlangıç olduğunu söyleyen Vali Osman Bilgin, Demircihalil’in örnek köy haline geldiğini kaydetti. Köy meydanının çevre düzenlemesinin İller Bankasından alınan yaklaşık 1 milyon liraya mal olduğunu dile getiren Vali Bilgin, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yaptırılan caminin de yaklaşık 1 milyon 600 bin liraya inşa edildiğini söyledi. Yapılan konuşmaların sonrasında yapılan kurdele kesimi ile açılış töreni tamamlandı.

Demircihalil köyünde Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yaptırılan cami ile İl Özel İdaresi tarafından yenilenen köy meydanı gerçekleştirilen törenle açıldı.
Törene; Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, kamu müdürleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.
Törende ilk olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu konuşma gerçekleştirdi. Bilal Kuşoğlu’nun ardından kürsüye AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz geldi. Minsolmaz, köyler bazında da önemli projelerin hayata geçtiğini kaydederek, yapılan bu projelerle köy hayatının da yeniden canlanacağını kaydetti.
Milletvekili Minsolmaz’ın ardından konuşa yapan Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Demircihalil’in manevi anlamda önemli bir köy olduğunun altını çizdi. Bayraktar, camiyi bu köye kazandırmaktan dolayı mutlu olduğunu sözlerine ekleyerek, projelerin hayırlı olmasını diledi.
Demircihalil Köyü
Örnek Köy Oldu
Son olarak kürsüye Kırklareli Valisi Osman Bilgin geldi ve konuşma yaptı.törende yaptığı konuşmada, caminin yaklaşık 1 milyon 600 bin liraya inşa edildiğini söyleyen Vali Bilgin; Camiyi köye kazandırdığı için Bayraktar'a teşekkür etti. Bilgin Demircihalil köyünün artık örnek olacağını belirterek, yapılan projelerin sadece başlangıç olduğunu benzer projelerin diğer köylerde de hayata geçeceğini ifade etti.Konuşmaların ardından cami ile meydanın açılış kurdelesi kesildi. (Ö.Gönültaş)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "Köylüler Efendimiz"diler kutsal elleri emekleri ile üretip tüm vatanı beslediklerinde sonra bir kenara itildiler nadasa terkedildiler fakat tekrar dönüldüğünde gene baştacımız Efendimiz edileceklerdir efendiler

  2. güneş gene doğanda 18 Ağustos 2021 Çarşamba 13:20:12

    Tekrar esasa dönüldüğünde bu ülkenin hayat kaynağı tarım dış boyunduruktan kurtarılıp tam kapasite ile tekrar yaşama döndürülecek ve bir daha toprağı ve köylüyü yetim öksüz edici alçaklığa vatan hainliğine asla izin vetilmeyecektir kesinlikle...