Defterdar Durusoy; "Amaç tüm kesimlerde vergi bilincini geliştirmek"

24 Şubat-1 Mart tarihleri arasında kutlanan 31. Vergi Haftası dün gerçekleşen çelenk töreni ile başladı. Defterdar Mehmet Durusoy önderliğinde hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile idrak edilecek haftada amaç; toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve gönüllü ödeme alışkanlığının arttırılması...

31. Vergi Haftası dün düzenlenen çelenk törenil ile başlamış oldu. Saat 09.30'da gerçekleşen çelenk törenine; Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy, Defterdar Yardımcısı Günay Polat, Gelir Müdürü Rıdvan Kovankaya, Defterlık Personeli ve öğrenciler katılım gösterdiler.
Törende Defterdar Durusoy Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra Mehmet Durusoy günün anısına öğrencilere, vergi bilinci aşılayan bilgilerin bulunduğu not defterleri hediye etti. Durusoy ve beraberindekiler daha sonra Defterdarlık makamına geçtiler. Burada bir açıklamada bulunan Defterdar Mehmet Durusoy şunları ifade etti;
"Toplumun tüm kesimlerinde Vergi Bilincinin geliştirilmesi ve Gönüllü Ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla geleneksel olarak her yıl Şubat ayının son haftası kutlanan Vergi Haftasının 31’incisi bu yıl 24 Şubat – 1 Mart 2020 tarihleri arasında kutlanıyor.
Kutlama etkinliklerine 24 Şubat Pazartesi günü saat 09:30’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanındaki tören alanında bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladık. Bu çrçevede Programımız kapsamında; Sayın Valimizi de makamında ziyaret edeceğiz.
Ayrıca hafta etkinlikleri çerçevesinde Belediye Başkanlığı, SMMM Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü ile vergi mükellefleri iş yerlerinde ziyaret edilerek, dilek ve temennileri dinlenecek. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli ilk ve orta öğretim okulları ziyaret edilerek “Verginin ülke için önemi ve ekonomik büyümedeki rolünü belirten” söyleşiler düzenlenecek."
Kırklareli'nde Vergi Haftası programı şu şekilde;
25 Şubat Salı: 10.30: Mustafa Dalcalı İkokulunda Vergi Konulu Söyleşi
13.30; Kırklareli Belediye Başkanlığını ziyaret
14.30; Kırklareli Valiliği makam ziyareti
15.00; SMMMO ziyaret
26 Şubat 2020 Çarşamba; Saat 14.00; Mustafa Dalcalı Ortaokulunda Vergi Konulu Söyleşi
27 Şubat 2020 Perşembe; Saat 10.30; Bilal Yeşen İmam Hatip Ortaokulunda Vergi konulu söyleşi
28 Şubat 2020 Cuma; Saat 10.00; Fahri Kasapoğlu Ortaokulunda Vergi konulu söyleşi
14.30; TOKİ Ahmet Cevdet Paşa Ortaokulunda vergi konulu söyleşi.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol