"Dar gelirliye kalıcı konut çözümü"

Evleriyle birlikte 'Başını sokacak bir ev' hayali yıkılan yurttaşlar dar gelirliye CHP'den kalıcı çözüm, yuva sahibi olma imkanı vereceklerini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ülkeyi kira göçüne, konut balonuna, TOKİ tekeline, müteahhit insafına, beton ormanına, afete dayanıksız yaşam alanlarına bırakan piyasacı bir AKP iktidarının yarattığı barınma sorununa kesin çözümün Millet ittifakı iktidarında sağlanacağını dile getirdi.
CHP’nin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca başını sokacak ev bulmak bir yana, evi de dünyası da başına yıkılan yurttaşların yaşadığı sorunları “Barınma, en temel insan hakkıdır. AKP eliyle gasp edilmektedir” diyerek özetledi.
"Yaşamaya uygun konut senin hakkın"
Vatandaşların yaşamaya uygun konut sahibi olmasının önemli bir hak olduğunu ifade eden Karaca, "
Yerinden edilme endişesi bulundurmaması, kentsel hizmetlere erişimi olması, temel ihtiyaçlardan feragat etmeden ödenebilir olması, farklı gereksinimi olan grupların ihtiyacına cevap vermesi, mimari tasarımıyla sağlıklı ve yeterli bir yaşam alanı sunması,
sosyal-kültürel olanaklara, sağlık hizmetlerine, temiz gıdaya rahat ulaşılabilir konumda olması, bulunduğu çevreyle kültürel biçimde uyumlu olması gerekiyor." şeklinde konuştu
"Dar gelirli yurttaşlarımızı ev sahibi yapacağız"
Ev sahibi olanların oranı kiracı olanlara kıyasla azaldığını ifade eden Karaca, "2002’de halkın yüzde 75’i ev sahibiyken bugün bu oran yüzde 55’e düştü. Bir yıl içinde kiralar yüzde 197 arttı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayımız Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu milletimize açıkladı: İkinci Yüzyıl Konut Programımızla dar gelirli vatandaşı yuva sahibi yapacağız.
Dezavantajlı gruplara, yeni evlenenlere, uzun süredir işsiz olanlara sosyal konutta öncelik vereceğiz. Devlet depremde yıkılan kentlerin inşasına koyulurken, konut birlikleri ve kooperatiflerinin dar gelirli vatandaşlarımız için kiralık sosyal konut inşa etmesini sağlayacağız. Sosyal konutların sayısını mümkün olan en hızlı şekilde artıracağız.
Bu süre zarfında, kiracıları destekleyeceğiz. Sosyal konut satın alanların, özel haller dışında belli bir süre bu konutları satmalarının veya kiraya vermelerinin önüne geçeceğiz. Gayrimenkul, devlet borçlanma senedi, yatırım fonu alarak, bankada döviz cinsi mevduat veya bireysel emeklilik hesabı açanlara vatandaşlık verilmesi uygulamasına son vereceğiz." ifadelerini dile getirdi. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol