Danıştay 6. Dairesi de ‘Yürütme Dursun’ Dedi

Kavacık Köyünde yapılmak istenen Uzunköprü Organize Sanayi Sitesi Projesinin iptaline karşın Edirne İdare Mahkemesi’ne “tarım dışı amaçla arazi kullanım iznine itiraz” olarak açılan davada mahkeme heyeti tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığına açılan davada da yürütmeyi durdurma kararı çıktımıştı. Kavacık köylüleri tarafından Bilim ve Teknoloji Bakanlığına işlemlerin iptali ve yürütülmesinin durdurulmasına ilişkin Danıştay’a  açılan ayrı bir davada da Danıştay Altıncı Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kavacık Köy meydanında Danıştay 6. Dairesinin aldığı yürütmeyi durdurma kararı hakkında değerlendirmede bulunmak için vatandaşlar ile birlikte köy meydanında bir araya gelen Mehmet Günay yaptığı basın açıklamasında projeden vazgeçilme çağrısında bulundu. Davacı Günay yaptığı açıklamada “Uzunköprü Kavacık Köyümüze Israrla Karma Organize Sanayi Bölgesi kurmak isteyenlere bu kez Danıştay Altıncı Dairesinin verdiği Yürütmeyi Durdurma kararı ile bir hukuksal uyarı daha yapılmıştır. Biz Kavacık köylülerini dikkate almayan, yok sayan zihniyet, üç ayrı bilirkişi raporu ve iki ayrı Yürütmeyi Durdurma mahkeme kararı karşısında bilim karşıtlığında ve hukuksuzlukta hala ısrar edecek mi? 260 dönümlük DSİ ormanını ve kadim köy otlakiyemiz olan ve Karma OSB yönetimince Milli Emlak’tan çok ucuza satın alınan iki adet Hazine arazimiz Kavacık köyüne acilen geri verilmelidir. Bilimsel bilirkişi raporlarına saygı göstermeyip, bizlerin itirazlarına Çalılık burası deyip değersizleştirmek isteyenlere hem Edirne İdare Mahkemesi hem İstanbul Bölge İdare Mahkemesi şimdi de Danıştay Altıncı Dairesi tarafından gereken hukuk dersi ayrıntılı verilmiştir. Halka rağmen, bilime rağmen, tarım topraklarına zarar verecek şekilde, ısrarla köyümüzün dibine, kadim hazine arazimize kurulmak istenen karma organize sanayi bölgesi projesinden daha fazla kamu zararı oluşturmadan derhal vazgeçilmelidir.

Danıştay 6.Dairesi açmış olduğum davada verdiği kararda ” Tarım ve orman alanlarının diğer kullanımlara açılmaması gerektiği” belirtilmektedir. Kavacık Köy Halkı olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını, Uzunköprü Karma OSB yönetimini ve Edirne Valiliğini yürütmenin durdurulması mahkeme kararlarının gereğini yapmaya çağırıyoruz. Doğal yaşamımıza kastedenlere karşı köyde yaşamı lafta değil özde yaşatmaya, sağlıklı ve dengeli bir yaşamı savunmaya Kavacık köylüleri olarak devam edeceğiz” dedi.

“KAVACIK KÖYÜNDE
OSB ISRARINDAN VAZGEÇİLMELİ!”

OSB Projesi yürütmeyi durdurma kararını hukuksal olarak değerlendirmek adına açıklamalarda bulunan davacı avukatı Av.Bülent Kaçar, bilime ve hukuka aykırı olduğunu kanıtlanan karma OSB projesinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Av. Kaçar; “Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile Edirne İl Özel İdaresi ve Uzunköprü Belediyesi tarafından Kavacık köyünde halka rağmen kurulmak istenen Uzunköprü Karma Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için üst ölçekli planlarda yapılan değişikliklerin iptali için Danıştay 6.Dairesinde açtığımız davada Yürütmenin Durdurulmasına karar verilmiştir. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kavacık köylülerinin haklı itirazlarını bu güne kadar hiç dikkate almadı. Yüzlerce Kavacık köylüsü neden köylerine, göletlerine, meraya, tarım alanlarına, DSİ ormanına, cevizliklerine, tümülüslerine bitişik Organize Sanayi Bölgesi kurulamayacağını anlatan gerekçeli yazılı itirazlarda bulundular. Ancak halka hizmet için görev yapması beklenilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kavacık köylülerinin bu haklı itirazlarını görmezden gelmiştir. Müvekkilim Mehmet Günay ve Kavacık köylüleri, Kavacık Köy Muhtarlığı ve S.S.Kavacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi köylerini, topraklarını, ormanlarını, su varlıklarını korumak için hukuksal ve toplumsal mücadeleyi örnek bir dayanışma ile büyütüyorlar. Üç ayrı davada verilen üç bilirkişi raporu ve iki ayrı davada verilen Yürütmeyi Durdurma kararları Uzunköprü Karma OSB projesinin hukuksuzluğunu kanıtlarıyla ortaya koymuştur İdari Yargılama Usulü Kanununun 28.maddesi gereğince “…yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez…” Davacı müvekkil adına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından ve Edirne Valiliğinden Yürütmeyi Durdurma Kararının ivedilikle uygulanmasını, bilime aykırılığı üç ayrı Bilirkişi Raporu ve iki ayrı Yürütmenin Durdurulması kararı ile hukuka aykırı olduğuna Danıştay 6.Dairesince ve Edirne İdare Mahkemesince hükmedilmiş olan Uzunköprü Karma OSB projesinin derhal iptal edilmesini talep ediyoruz. Karma OSB kurulmak istenen tarım arazilerini OSB Alanı ilan eden plan değişikliklerin açıkça hukuka aykırılığı hüküm altına alındığı için hukukun üstünlüğü ilkesi gereği Uzunköprü Karma OSB yönetimini bilime ve hukuka, mahkeme kararlarına saygı çerçevesinde Karma OSB projesini Kavacık köyüne kurma ısrarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Hukuka ve Bilime aykırı olduğu kanıtlanmış bu projeye kamu paralarını aktaranların derhal haklarında inceleme ve soruşturma başlatılmasını, hazine arazilerimizin kiralama bedeli karşılığında köy muhtarlığına devredilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yaptım oldularla ülkeyi cehenneme döndüren bir avuç sub-human yaratıklara insan olarak direnenler yurtlarını tekrar insanca yaşanır cennete döndüreceklerdir kesinlikle...