Damla Gönüllülük Hareketi Kırklareli ziyaretlerini sürdürüyor

Damla Gönüllülük Hareketi, Kırklareli ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Kırklareli Devlet Hastanesi’ne giderek hastaneyi gezen öğrenciler, hastalara ve hasta yakınlarına çiçek takdim etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Damla Projesi” kapsamında Damla Gönüllülük Hareketi 64. Dönem Gönüllüleri Kırklareli durağında Kırklareli Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulundu. Farklı şehirlerden 40 üniversite öğrencisi Palyatif Bakım Ünitesi ve Çocuk Servisindeki hastalara yapmış oldukları ziyarette geçmiş olsun dileklerini ileterek hastalara ve hasta yakınlarına karanfil takdim ettiler.
Damla Gönüllülük
Hareketi
Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetlerinden biri olan Damla Projesi gönüllülük esaslı olup insan odaklı bir çalışmadır. Proje kapsamında gidilen illerde dezavantajlı aile ve çocukların hiçbir din, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan katılımcı gençlerle bir araya gelmesi; kültürel değerlerin karşılıklı aktarımı ile programın yürütüldüğü yörelerdeki insanlarla, katılımcı gençlerin hayata bakış açılarının olumlu yönde etkilenmesi amaçlanmaktadır. Damla projesinin bu programı 10 gün sürmekte ve ülkemiz üniversitelerinde öğrenim gören Türk ve uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 45 kişilik bir ekipten oluşmaktadır. Sabah sporu ile günün erken saatlerinde faaliyetlerine başlayan gönüllü ekip, program çerçevesinde çeşitli gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirdikten sonra değerlendirme toplantıları ve hazırlanan masa çalışmaları ile günü tamamlamaktadır. Gönüllülük faaliyetleri Huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde yaşlılarımızı ziyaret, sevgi evleri ve çocuk evleri sitesi ziyaretleri, ilk ve ortaokullarda çocuklarla çeşitli aktiviteler, okul duvarı boyama etkinliği, engelsiz yaşam ve rehabilitasyon merkezleri ziyareti ve çeşitli aktiviteler, toplanılan kitaplar ile kütüphane kurulumu, mülteci kampları ziyareti ve çocuklarla çeşitli aktiviteler, şehitlik ve mezarlık ziyaretlerinde kuş yemliği yapımı ve çevre temizliği, illerin ruhuna anlam katan tarihi, kültürel ve manevi mekanların ziyareti, fidan dikimi, yöre halkı ile tanışma ve hane ziyaretleri vb. program süresince ulaşım, konaklama ve yemek masrafları proje kapsamında karşılanmaktadır. Program sonunda katılımcı gençlere katılım belgesi verilmekte.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol