Damızlık Sığır Yetiricileri Birliği üyelerine TMO’dan indirimli arpa temini

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Birlik üyelerine yönelik olarak TMO’dan yapılan
yüzde 1 KDV indirimli arpa satışına başvuruların 12 Ocak 2022 Çarşamba günü mesai bitimine kadar yapılabileceğini söyledi.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci Birlik üyelerine bir yıldan bu yana Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nden Arpa temini hizmeti verildiğini söyledi. Ocak ayı için başvuruların en geç 12 Ocak Çarşamba Günü mesai bitimine kadar yapılması gerektiğini belirten Dermenci, üyelerin merkez ve şubelere başvuruda bulunabileceklerini belirtti.
Dermenci, “Dış ve iç piyasadaki hububat fiyatlarındaki gerilemelere istinaden Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) TMO 2022 Ocak Ayı hububat satışlarına 2021 Kasım ve Aralık Ayı fiyatları üzerinden devam etme kararı almıştır.
TMO tarafından Ocak Ayı için 2.550 TL/Ton olarak açıklanan Arpa fiyatı 2.050 TL/Ton +KDV olarak güncellenmiştir.
Buna istinaden de ekmeklik buğday satışları 2.650 TL/Ton, arpa satışı 2.050 TL/Ton, Mısır satışları 2.500 TL/Ton den yapılacaktır. Fiyatlara KDV %8 olarak ilave edilmektedir. Fakat Üyelerimiz Birliğimiz aracılığı ile başvuruda bulunduğunda KDV %1 olarak uygulanmaktadır.
Arpa hem büyük baş (5kgX30), hem küçük baş hayvanlara (1kgx30) verilmekte olup, Mısır sadece 2 yaşını doldurmuş büyükbaş hayvanlara (2kgx30) verilmektedir. Üyelerimiz Başvuruda bulunurken kimliklerinin ve İşletme Hayvan Tescil Belgelerinin yanında bulundurmaları gerekmektedir” dedi.
(H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. SAYIN DERMENCİ MINI POINT YAKA GÖMLEĞİ DAHA MİNİMAL BİR CEKET VE KRAVAT İLE KOMBİNLEMENİZİ ÖNERİRİM. DROP İYİ. KRAVATI KELVIN BAĞLAMIŞSINIZ UYGUNDUR AMA 60+ YAŞ RENGİ EVLERE ŞENLİK. SAATİNİZ BİRAZ FAZLA GÖRÜNÜR BU KOMBİNLE PEK UYUMLU DEĞİL. DAHA KÜÇÜK BOYUTTA KÖŞELİ-DİKDÖRTGEN ÖNERİRİM. GÖZLÜK SEÇİMİ ÇOK İSABETLİ. GENEL OLARAK İYİ BİR HAVA YAKALMIŞSINIZ. PUANIM 8/10