Damızlık Birliği'nin sunduğu hizmetler, Üniversiteli gençlere rehber oldu

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı ve Özyeğin Üniversitesi’nin düzenlediği Yerel ve Kırsal kalkınma Uzmanlık Eğitim Sertifika Programı dahilinde Kırklareli Damızlık Birliği Hayvan Hastanesi’ne ziyaret
düzenlendi. Kırklareli Damızlık Birliği’nin hayvan hastanesini öğrencilere gezdiren Birlik Başkanı Ali Dermenci kırsal kalkınma alanında fikir ve düşüncelerini, izlenmesi gereken politikaları anlattı. Dermenci; "Hiçbir şey hayal değil, bölgesel çalışmalarla, iyi gözlem ve doğru kişilerle iletişim içerisinde olunursa tüm
projelerinizi hayata geçirebilirsiniz" dedi...

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı ve Özyeğin Üniversitesinin düzenlediği Yerel ve Kırsal kalkınma Uzmanlık Eğitim Sertifika Programı dahilinde Kırklareli Damızlık Birliği Hayvan Hastanesine ziyaret düzenlendi.

22.8.2017 Salı Günü saat 11:15’te Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Kırsal Kalkınma Projeleri Koordinatörü Murat Bayramoğlu, Özyeğin Üniversitesi Akademisyenleri, Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu, Çukurova, Dicle, Ahiler, İzmir, Güney Ege Kalkınma Ajansları, Sakarya, Madenli ve Şile Belediyeleri ile Van Büyükşehir Belediyesi uzmanlarına Kırklareli Damızlık Birliğinin hayvan hastanesini gezdirerek, Birlik Başkanı Ali Dermenci’den hayvan hastanesi faaliyetleri, yaptığı çalışmalar, Kırklareli ve ülke hayvancılığı hakkında bilgiler aldılar. Kırsal kalkınma alanında fikir ve düşüncelerini, izlenmesi gereken politikaları anlatan Dermenci; "Hiçbir şey hayal değil, bölgesel çalışmalarla, iyi gözlem ve doğru kişilerle iletişim içiresinde olunursa tüm projelerinizi hayata geçirebilirsiniz" dedi.
Hayvan hastanesi ziyaretinin ardından Royal Bilgiç otelde Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarının düzenlediği toplantıyla, kırsal kalkınma programları hakkında bilgilendirilen katılımcılar, Kırklareli Damızlık Birliğinin tanıtım sunusuyla da bilgilerini görsel olarak pekiştirmiş oldular.
Toplantıda bulunan Armağan köyü muhtarı Recep Dal  “Köysel Dönüşüm” projeleri kapsamında geliştirdiği ve uyguladığı projeleri de anlattı. Özellikle 2016 yılında köylerinde üretime geçtikleri çilek yetiştiriciliği ile ilgi de bilgiler veren Dal, çileğin ihtiyaç duyduğu PH oranına sahip (5,5-5,6) toprağın bölgede bulunduğunu belirterek, çok büyük imkan olan bu tür projeleri iyi değerlendirmek gerektiğini vurguladı.
Program daha sonra Aşağıpınar Köyü Arkeolojik Kazı Alanında Neolotik Dönem Tarım Toplumu Söyleşisiyle devam ederek, Alpullu Şeker Fabrikası Ziyaretiyle son buldu. (Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol