Dalından çilek toplamak ister misiniz?

Dönemin Kırklareli Valisi Esengül Civelek önderliğinde 2017 yılında Armağan köyünde hayata geçirilen “Vali Hanım Çileği” projesi sayesinde, bölge adeta “çilek cennetine” dönüştü. Üstelik bu çilekleri dileyen herkes Armağan köyüne gidip toplayabiliyor. Bölgenin Turizm potansiyeline yeni bir pencere aralayan bu girişim sayesinde, çilek bahçelerinin sahipleri sadece Kırklareli ve Trakya’dan değil, İstanbul’dan da misafirlerini ağırlıyor. Armağan köy girişinde kurulu çilek bahçelerinden dilediğince çilek toplayan vatandaşlar hem doğa içinde, şehir hayatının karmaşasından uzaklaşarak stres atıyorlar, hem de dalından kopardıkları enfes çilekleri tatma imkanı buluyorlar.
Kilogramı 12,50 TL gibi piyasa fiyatı karşılığı çileği dalından koparma şansı yakaladığını bu uygulama hem ilimiz turizmine büyük katkı sağlıyor, hem de başta kadın üreticilerimizi, yeni sezonlara teşvik ediyor.
Vali Hanım Çileği
Kırklareli Valisi Esengül Civelek’in çabalarıyla hazırlanan “Vali Hanım Projesi” projesi tat bakımından oldukça lezzetli çileklerin yetiştirilmesini kapsıyor. Yalova Valiliği döneminde Sermayecik Köyü’nde San Andreas Türü Çilek Yetiştiriciliği’ne büyük önem veren ve burada başarı hikayesi ortaya çıkartan Kırklareli Valisi Esengül Civelek Kırklareli’nde de bu projeyi hayata geçirmişti.
Kırklareli Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından finansmanı sağlanan Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yatırım programı çerçevesinde uygulamaya konulan ”Çilek Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi” kapsamında, Kırklareli’de halk arasında “Vali Hanım Çileği” olarak ünlenen Çilek Yetiştiriciliği kısa zamanda büyük yol kat etti.
Ürettiği Vali Hanım Çileği’ne gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu ifade eden Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal ise “Kimyasal kullanmadan doğal ortamda ürettiğimiz çilekler büyük ilgi görüyor. Bizler ürettikçe mutlu oluyoruz. Üretmeyi seviyoruz. Daha fazla üretim hedefliyoruz. Ayrıca ürettiğimizi de bölgemizde yani Kırklareli ve ilçelerinde tüketmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol