DÜNYADA İLK ATA BİNEN KADINLAR AMAZONLAR

Çanakkale Savaşı'nı anlatan bir kitapta okumuştum. Türk Amazonları'nın Çanakkale Savaşında bulunduklarını, savaşan askerlere yardımcı olduklarını yazıyordu. Bilgi Avustralya kaynaklı idi. Kimdir bu Amazonlar?
Mitoloji Kitapları Amazonlardan çok söz ederler. Onların Samsun tarafında, dünyada ATA BİNEN İLK KADINLAR olduklarını yazarlar. Hatta Samsun yöresinden, Karadeniz kıyılarından, Trakya'ya kadar geldiklerini yazmışlardır. 2010 yılında da Türk basını Samsun Belediyesi’nin, Samsun'da bir Amazon köyü kuracağını, Amazonları yaşatacağını yazmıştır.
Amazonlar MÖ 1200 yıllarında yaşamışlardır. Ancak tarihçiler, arkeologlar onların Samsun'un Termeçayı boyunda, çadırlarda yaşadıklarını söylerler. Yunan filozoflarından Sokrat, Eflatun, Homaros onlardan ilk söz edenler olmuşlardır. Ata ilk binenler olduklarını, ok kullanabilmek için sağ göğüslerini kestiklerini, savaşçı kadınlar olduklarını, savaş elbiselerini hiç çıkarmadıklarını, bunu bir kez yaptıklarında da model değişikliği, elbise değişikliği dolayısıyla dünyada ilk modayı yarattıklarını rivayet ederler.
AMAZON (MEMESİZ KADIN) anlamına gelir. Yani Amazonlara MEMESİZ KADINLAR denir. "Savaş Tanrısı Ares ile Güzellik Tanrısı Afrodit'in çocukları olduklarını söylerler. "Erkekleri yanlarında yardımcı olarak bulundururlar, uşak gibi kullanılırlar, bir erkekle beraber olabilmeleri için üç erkeği öldürmüş olmaları gerekmektedir. Bu beraberliklerden çocukları olduğu takdirde onları ya sakat yaparlar ya da öldürürler. Gazeteci yazar Cemil Ciğerim bu konuda yazdığı bir yazıda böyle söylemektedir. Kız çocukları az sütü ve kudret helvası ile beslerler, güçlü olmalarına özen gösterirler."
Yukarda da dediğimiz gibi Amazonlar yani Memesiz Kadınlar genelde kır insanlarıdır, çayırlarda yaşarlardı. At sırtından indikleri pek az görülürdü. Devamlı at üstünde, ok ve yay ellerinde nöbet bekler bir durumları vardır. Biz bir araştırmamızda Japon modacısı ile gıyaben tanışmış, onun Trakya'da Amazonların izlerini aradığını öğrenmiştik. Hatta Kırklareli'ne gelip benimle tanışmak istediğini söylemişti. Fakat gelemedi. Amazonların at sırtında elbise değiştirmekle modayı ilk yaratanlar olduğunu öğrendiğimde Japon Modacısının Trakya'da boşuna araştırma yapmadığı kanaatine vardım.
Sosyoloji Profesörü Dostum Cahit Tanyol "DİN, AHLAK, LAİKLİK VE POLİTİKA" adlı kitabında toplumda insana baskı yapan dört unsurdan söz ederken MODA'nın da bunlardan biri olduğunu yazar. Moda anlamında ortaya yeni bir biçim çıktığında bunun kısa bir sürede Veba gibi topluma yayıldığını, modanın sınır tanımadığını vurgular. Amazon Kadınlar at sırtında, yay ve ok elde bu devrimi yapmışlar, insanlığa miras bırakmışlardır. Ancak ne var ki insanoğlu DEĞİŞİM TARİHİ'ni bilmez. Hiçbir zorlama olmaksızın elbise (Giysi) değiştirdiklerini durup düşünmezler. Moda o kadar etkili, o kadar yaygın bir oluşumdur ki modaya uyum sağlayamayanı bir piskos içerisinde bırakır. Modayı takip edenler de en çok kadınlardır, genç kız ve erkekler ile giyimine özen gösterenlerdir.
Şüphesiz Moda Değişikliği'nin İSRAF EKONOMİSİ ilişkisi vardır. Bazı ideolojik düşünceler bile modayı izlerler, doğal ki moda ile yakından ilgilenenler daha çok gençler, ekonomik durumları iyi olanlar, eğitimli insanlardır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK giyimi, zarafeti, centilmenliği ile dünyada moda yaratan devlet adamlarının başında gelir. Böyle biline.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Mustafa kocareis 05 Nisan 2016 Salı 13:17:21

    Çorlu merkez tarihi süleymaniye cami de neden suriyeli çalıştırılıyor. bir önceki görevli metinbıraktıktan sonra bahçe için suriyeli alındı ve bahçe çöpten kokudan sinekten geçilmiyor. bilgi verirseniz sevinirim. tekirdağ müftülüğü ve yerel gazetelere de konuyu iletiyorum saygılarımla DİYANET AÇIKLAMA YAPACAKMI suriyeliler savaş göçmenimi yoksa işimizi elimizden alan yağmacılarmı