DSİ ile mangansız su için protokol yapılacak

Kırklareli Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk toplantısını yaptı. 4 Ocak Perşembe günü saat 14.00’da başlayan toplantıda Meclis; bu yılın tatil dönemi, huzur haklarının tespiti, Denetim Komisyonu üye seçimi, belediyeden, vatandaşlar ve resmi kurumlardan gelen talepleri ele aldı. Geçen ay ki Belediye Meclisi’ne teklif edilen rahmetli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran’ın adının bir sokağa konulması talebi de bu Meclis’te kabul edildi. Meclis’te ayrıca manganlı sudan daha az etkilenilmesine yönelik üst savaktan su alınmasına ilişkin DSİ ile protokol yapılması hakkında Belediye Başkanı’na imza yetkisi verdi.

Kırklareli Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak ayı toplantısını yaptı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda saat 14.00’da başlayan toplantıda gündeme geçilmeden önce CHP adına Belediye Başkanı, AK Parti Grup Başkanı Mehmet Hilmi Çiler ve MHP Grup Başkanı Mustafa Saatçi sırasıyla söz alarak 2018 yılının hayırlı ve başarılarla dolu bir yıl olması temennisinde bulundular. Konuşmaların ardından toplantıya katılamayan İsmail Mutafoğlu, Koray Çelikkanat, Cüneyt Demir ve Murat Bara’nın mazeret dilekçeleri okunarak kabul edildi. Gündemin ilk maddesinde 2018 yılında Belediye Meclisi’nin 1 aylık tatil takviminin belirlenmesi görüşüldü. Geçen yıl tatil yapmayan Belediye Meclisi, bu yılda tatil için özel bir gün belirlenmesine gerek olmadığı kararına vararak tatil için herhangi bir ay belirlemedi.
Gündemin 2’inci maddesinde ise Belediye Meclis Üyelerinin huzur haklarının tespiti yapıldı. Geçen yıl 130 Lira olan huzur hakkının bu yıl 123 Lira olmasına karar verildi.
Gündemin 3’üncü maddesinde ise Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi. Komisyon CHP Grubu’nun önerdiği Bora Zengin, Koray Çelikkanat, Tahsin Gencay, AK Parti Grubu’nun önerdiği Grup Başkanı Mehmet Hilmi Çiler ve MHP Grubu’nun önerdiği Grup Başkanı Mustafa Saatçi’den oluştu. 4’üncü gündem maddesinde ise Denetim Komisyonuna dışarıdan görevlendirileceklere verilecek ücretin tespiti yapıldı. Buna göre Mali Müşavirlerin 210 lira, diğerlerine ise 108 lira verilmesine karar verildi.
2018 yılında sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesine ilişkin 5’inci gündem maddesi ise ücret Maliye Bakanlığı’nın henüz açıklamadığı yasal düzenlemeye göre belirlenerek ödenecek.
Gündemin 6’ncı maddesinde itfaiye ve zabıta personelinin aylık maktu fazla çalışma ücretini belirleyen Meclis üyeleri bu miktarın 312 lira olmasına karar verdi. Bu ücret geçen yıl 290 lira olarak uygulanmıştı.
Üst savaktan su alınması için protokol yapılacak
Kırklareli Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısında ayrıca Kırklarelilerin yıllardır çektiği manganlı su sorunun çözümüne yönelik önemli bir karar aldı. Bakanlığın olur vererek sorunu DSİ çözsün dediği manganlı su konusunda geçen yıl gündeme gelen proje için bu yıl Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi kabul edildi. Belediye Başkanlığına ait konular bölümünde gündeme gelen Kırklareli Barajı’nda üst savaktan su alınmasına ilişkin proje kapsamında DSİ ile protokol yapılmasını içeren teklif Meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Proje ile şamandıra sistemi kurulması ve böylece daha önce alt savaktan alındığı için mangan oranı yüksek olan suyun üst savaktan alınması ve mangan oranının düşürülmesi planlanıyor.
Rahmetli Selim Tiran’ın adı 753’ncü sokağa verildi
Belediye Meclisi, vatandaşlardan gelen taleplerin çoğunu İmar ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale ederken Belediye Meclis Üyelerinden Ayşen Kösegil, Mustafa Özbay ve Cengiz Bağıran’ın bir önceki Meclis toplantısında önerdiği rahmetli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran’ın adının uygun bir sokağa verilmesi talebini bu ayki toplantıda ele alındı. İmar ve Çeşitli İşler Komisyonu Karakaş Mahallesi’ndeki 753’üncü sokağın adının Selim Tiran Sokağı olarak değiştirilmesine karar verdi. Yapılan oylama ile rapor kabul edildi.
Yayla ve Demirtaş’ta yeni binaların dış cephelerine şart gelebilir
Kırklareli Belediye Meclisi’nin görüştüğü önemli gündem maddelerinden biride kenti yakından ilgilendiren tarihi doku konusu oldu.
Yayla ve Demirtaş mahallerinde yapılacak yeni binaların dış cephelerini yakından ilgilendiren teklif gündeme ek sunulan önerge ile ele alındı. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konu kapsamında Yayla Mahallesi ve Demirtaş Mahallesi’ndeki bina cephelerinin özgün biçimlerinin korunması ve mahalledeki kent belleği ve imajının devamlılığı açısından yeni yapılacak bina cephelerinin tarihi dokuya uygun şekilde yapılması talebi 21’nci gündem maddesi olarak görüşüldü. Konunun ilk kez gündeme geliyor olması nedeniyle incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.
İmar Komisyonu’nun uygun bulması ve Meclisin kabul etmesi durumunda Yayla ve Demirtaş mahallelerinde yapılacak yeni binalar bölgedeki tarihi dokuya uygun olarak yapılmak zorunda olacak. Yine eski ve tarihi binaların dokusu da bozulamayacak. Meclis bir sonraki toplantısını 6 Şubat 2018 saat 14.30’da yapacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol