DP 71. kuruluş yıldönümünü kutladı

7 Ocak 2017 tarihinde Demokrat Parti’nin (DP) kuruluşunun 71. yılı kutlamaları, Ankara İl Kongresine ve Genel Başkan Gültekin Uysal başkanlığında yapılan toplantıya Kırklareli'ni temsilen Lüleburgaz İlçe Başkanı Orhan Akyıldız da katıldı.
Başkan Akyıldız, toplantıda Genel Başkan Gültekin Uysal’ın gündeme ilişkin siyasi değerlendirmelerde bulunup terör ve başkanlık konularındaki açıklamalarda bulunduğunu, terör ve sebep olanlar lanetleyip Anayasa değişikliğinin milletimizin önceliği olmadığı ve tek adamlığa yol açacağı ikazında bulunduğunu belirtti.
Genel Başkanın “ Son toplantımızdan bu yana memlekette pek çok can alıcı hadise yaşandı. İçimiz kan ağlayarak hepimiz bunları izliyoruz. Türkiye’nin kendi milli güvenliğini azami ölçüde tehdit edecek meseleler her gün bir başka noktadan vuruyor" diyen Genel Başkan Uysal, teröre lanet okunarak meselelerin geçiştirilmeyeceğini , "Türkiye'de bugün, her gün canlarımız parçalanırken, her yaşanan terör hadisesinden sonra 'Başımız sağ olsun' demekten hükümet etme sorumluluğumuz olmamasına rağmen millet önünde ben kendi adıma neredeyse hicap duyma noktasına geliyorum.
Ama bu meselenin sahibi olanlar İçişleri Bakanlığını olay yeri inceleme şube müdürlüğü noktasına indirgeyerek yaşanan hadiselerin sonrasında, 'Şu kadar şehidimiz var, bu kadar yaralımız var' deyip PKK'ya lanet okuyarak bu meseleyi geçiştiremezsiniz" dediğini söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol