DOÇEK Ekibi Kazandere Vadisi’ni adımladı

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kömürköy ve Aksicim Köyleri arasında bulunan Kazandere Vadisini kamp yüküyle adımlayan 20 kişilik deneyimli DOÇEK Ekibi faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde tamamladı.
"Trakya'nın Dereleri Özgürce Akmalı" başlığı altında Kömürköy'den başlayan keşif yürüyüşü Kazan Deresini takip ederek, derenin yarattığı vadi boyunca Aksicim Köyüne kadar devam etti. Sabah gün doğumuyla Kazandere Vadisine giren ekip buradaki patikaları ve dere yatağını kullanarak Balkaya köyüne yakın bir noktada kamp yaptı.
Gündüz mevsime göre ılık olan hava güneşin batışıyla buz ve kırağıya döndü.
Ekip sabah bir buz deryası içinde uyanarak ikinci güne başladı. İlk günkü yolu izi olmaz patika ve kayalıkların getirdiği zor etaplar, ikinci gün nispeten daha yumuşak bir dokuya kendini bıraktı. Ekip parkur boyunca birçok kez Kazan Deresinden geçiş yaptı. Dere, Kıyıköy yakınlarında bulunan ve İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajına bağlanıyor.
“Keşif yürüyüşü zorlu
koşullarda yapıldı”
Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, Kazan deresinin Trakya bölgesinin can damarlarından biri olduğunu ve kirletilmeden akması gerektiğini, Trakya'da su konusunda yakın gelecekte sıkıntılar yaşanacağını, şu an bile yer sanayi bölgelerinde yer altı sularının 400 metreye indiğini belirtti. Eşme, keşif yürüyüşü etkinliğinin, parkur olarak zorlu koşullarda yapıldığını, bu koşulların üstesinden gelen, ekip ve takım ruhuyla, paylaşım ve kararlılığı bir arada soluklayan arkadaşlarına ve faaliyete Velimeşe Velbis Grubundan katılan muhtar Mehmet Erkul ve Güven Bilecen ile, Silivri Silbis Grubunu temsilen gelen Reha Ekici'ye ve keşif yürüyüşüne her zaman destek olan 'Büyük DOÇEK Ailesine' teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "Büyük DOÇEK Ailesi"? Ayakkabı numaraları veya varsıllık bakımından veya belirtilmeyen başka nedenle mi?