DENEYAP Türkiye’nin Kırklareli ayağı Gençlik Merkezi’nde yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle başlatılan DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri için 42 ilde 50 atölye için sınav yapıldı, sınava 17 bin 959 öğrenci katıldı.
İkinci aşama sınavı, Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla, Trabzon, Amasya, Artvin, Ardahan, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Gümüşhane, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak'ta gerçekleştirildi.
DENEYAP Türkiye Teknoloji Atölyeleri için Kırklareli'nde e-sınavı geçen öğrencilere yönelik uygulama sınavı Kırklareli Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Osman Yeter Somer koordinesinde düzenlenen uygulama sınavına ikişer seans halinde 346 öğrenci iştirak etti.
Uygulama sınavı için öğrencilerden, Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatını yapacak çevre dostu elektrikli yük gemisi tasarlamaları ve görev olarak doğrusal bir rota izleyerek yük taşımaları istendi.
DENEYAP Teknoloji Atölyeleri ile ortaokulda 5. ve 6. sınıf öğrencileri ve lisede ise hazırlık, 9. ve 10. sınıf öğrencileri eğitim alıyor.
Atölyelerde öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak tasarım, üretim, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, yazılım teknolojileri, ileri robotik, malzeme bilimi ve nanoteknoloji, siber güvenlik, enerji teknolojileri, yapay zeka, havacılık ve uzay ve mobil uygulama olmak üzere 11 farklı başlıkta eğitim verilmesi planlanıyor.
DENEYAP Türkiye projesinde öğrenci olmak isteyen gençlerin yazılı ve uygulama sınavı olmak üzere 2 aşamalı sınavda başarı olmaları gerekiyor. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol