DEB Partisi Leventis'i kınadı

Dostluk ve Eşitlik Partisi (DEB) Yunanistan’da Merkez Birliği Partisi Başkanı Vasilis Leventis'i kınadığını belirtti. 

Yapılan açıklamada; "Mecliste temsil edilen Merkez Birliği Partisi (Enosi Kentroon) Genel Başkanı Vasilis Leventis’in Selanik Fuarı’nda düzenlediği basın toplantısında, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı da kapsayacak şekilde ülkedeki Müslümanlar hakkında söylediklerini hayretle izledik. “Müslüman Partisi’nin meclise girmesine izin veremeyiz” , “Ülkenin çıkarları herşeyin üzerinde” , “Müslüman Partisi yüzde oranında 5 olsaydı, seçim barajını da yüzde 5 yapardık” şeklinde cümleler sarfeden Vasilis Leventis, Yunanistan’ın siyasi tarihine kara bir leke sürmüştür.
Yunanistan’da yaşayan tüm Müslümanları tehlike ve tehdit olarak gösteren, onları hedef haline getiren Vasilis Leventis, ülkenin vatandaşlarına adeta siyaseti yasaklayan, ülkede ikinci ve üçüncü sınıf vatandaş yaratma gayretini meşru göstermeye çalışmıştır. Klasik bir İslamofobi örneğini ortaya koyan Leventis, bu ifadeleri ve görüşleriyle demokrasiyi katletmiş, aynı zamanda en sert nefret söylemlerinden birinin de sahibi olmuştur.
Merkez Birliği Partisi Genel Başkanı Vasilis Leventis’in, Yunanistan’da yaşayan Müslümanlara ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’na yönelik ırkçı ve ayrımcı söylemlerini kınıyor, kendisini bu ifadelerini düzeltmeye davet ediyoruz. Ülkesine ve devletine bağlılık konusunda dünyaya örnek olan Batı Trakya Türklerini, ayrıca daha iyi bir yaşam ümidiyle ülkemize gelip yerleşen, ülkede vatandaşlık alan ve bu ülkenin bir parçası olan Müslümanlara yönelik ayrımcı ve ırkçılık içeren bu tür açıklama ve görüşler ülkenin çıkarlarına hizmet etmiyor. Bu tür görüş ve söylemler ülkemizin demokrasisine ve ülkenin bizatihi kendisine büyük zarar veriyor. Bu arada seçim barajını yüzde 2’ye düşürmemesi için “Müslüman tehdidini göstererek, sayın Başbakanı ikna ettiğini” söyleyen Vasilis Leventis’in bu anlatımları da azınlığımıza ve genel anlamda ülkedeki Müslümanlara yönelik yaklaşım konusunda akıllarda çok büyük soru işaretleri bıraktığını da vurgulamak isteriz. Daha önce de benzer açıklamalarda bulunan Merkez Birliği Partisi Başaknı Vasilis Leventis’i aklı-selime davet ediyoruz" dendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol