DAYKO’dan ormanlardaki köpeklere yardım çağrısı

DAYKO Istrancalara sürgüne gönderilen köpekler için yardım çağrısında bulundu. Ormanlarda yaşamak zorunda kalan köpeklerin özellikle soğuk kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanacaklarını belirten DAYKO, bölgeye gelen sürücülerin evlerinden yiyecek getirmelerinin canlıları kurtaracağına dikkat çekildi.

DAYKO sosyal medya hesaplarından paylaştığı yazıyla vatandaşları ormanda yaşayan canlılar, özellikle köpekler konusunda duyarlı olmaya davet etti. Yazıda şu ifadeler yer aldı; “Soğuk kış gecelerine belki dayanabilirler ama açlığa asla. İstanbul ve Trakya’nın şehir ve ilçe sokaklarından toplatılıp geceleri Istrancaların yüksek dağlık kesimlerine kamyonlarla moloz döker gibi boşatılarak sürgün ve ölüme mahkum edilen yüzlerce can dostu. Şehir sokaklarında yaşama alışkanlığı olan bu sokak köpekleri. Gecenin bir karanlığında kendilerini bir dağın tepesinde ve ya orman yamacında ki yolunda bulduklarında, tek yapabildikleri yoldan geçen araçlara bakmaktır. Orman yaşamı ve beslenme alışkanlığı olamayan bu sokak köpeklerin soğuk kış gecelerinde açlık onlar için ölüm kapılarının aralandığı anlardır. Istrancalara gelen ziyaretçiler turistler seyir halindeki araç sürücüleri.
Gelirken lütfen evinizde iş yerinizde arta kalan yiyecek ekmek gibi gıdaları, Istrancaların dağ yollarından geçerken karşınıza mutlak çıkacak olan ve bu kışı atlatma şansı tanıyacağınız sürgüne gönderilmiş can dostlarına veriniz ki bu kış onların ölümü olmasın.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol