DAHA GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN

Günahıyla sevabıyla, acısıyla tatlısıyla koskoca bir yılı daha ardımızda bırakıverdik ve hoşgeldin 2013 dedik hepimiz bir ağızdan. Sevdiklerimize, yakınlarımıza hısım akrabalara nice güzel dileklerde bulunduk.
Güzel mesajlar, yeni yıl hediyeleri aldık, yarınlarımızın bugünlerden daha güzel, daha elverişli, daha sevgi dolu olması dilekleri zaman dilimimizin büyük yelpazesini kapsıyordu.
Güneşin dünyamıza sevgilerle doğması, yarınların bu günleri aratmaması için neler yapmamız     gerektiğini işin içine hiç katmadık.
Beklentiler ne kadar büyük olursa olsun, emekle, sevgiyle desteklenmeyince sadece dileklerde kalır.
Ardımızdan gelen nesillere daha güzel bir dünya bırakmak istiyorsak eğer, istediklerimizin savaşını vermek zorundayız muhakkak.
Yeni yıl gecesinde biraz televizyon kanallarına göz gezdirdim: Şahane güzellikler göz kamaştırıyordu, emek verenlerin ellerine, gönüllerine sağlık.
Herkes öyle güzel eğleniyordu ki, kimisi aşka gelmiş elindeki pahalı içki şişelerini yere vuruyor, kimisi mekân beğenmiyor, kimileri de kimilerinin üstüne paralar yağdırıyordu.
Dünyanın öbür ucundan da olsa karnı aç çocuklar gelip dikildiler bu gece karşıma, her lokma dizildi kaldı sanki o gece boğazıma.
Daha güzel bir dünya istiyoruz ya hani hepimiz, sadece istemenin yetmediğini anlamanın zamanı çoktan geçmiştir.
İnsanoğlu el ele vermedikçe dünyanın güzelliklere doğru yol alamayacağını bilmeliyiz.
Dilerim 2013 yılı paylaşmaların, hoşgörülerin, kardeşliğin, umutların, dostlukların ve anlaşmaların yılı olsun.
Çin kalesi değil ya bu bencillik duvarları yıkalım artık, bakın Berlin duvarı bile hiç yıkılmaz derken tozu dumanı kalmadı.
Sadece almakla yetinmeyip biraz da vermeyi deneyelim.
"Bana ne" demeyi unutup beyaz, siyah, sarı demeden bir ağızdan aynı şarkıları, aynı yolları deneyelim.
Varsın üstümüzdeki sisler kalksın birazda, birazda güzel bir dünya için hep el ele verelim.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol