“Cumhuriyet'in ışığıyla parlayan öğrencilerimizle bugün bu sahnedeyiz”

Kırklareli Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Koleji 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla program düzenledi. Cumhuriyetimizin 95'inci yıldönümü kutlama programında öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan "Yaşasın Cumhuriyet" gösterisi sahnelendi.

26 Ekim Cuma gerçekleştirilen kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Okul Müdürü Asu Kızılarslan tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Kızılarslan konuşmasına; “Protokolün Sayın Üyeleri, Değerli Veliler, Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrenciler; Bugün burada Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız.
Heyecanlıyız! Çünkü bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenleri olarak, onun yaklaşık bir asır önce kurduğu Cumhuriyet'in ışığıyla parlayan öğrencilerimizle bugün bu sahnedeyiz” cümleleriyle başladı.
“Adeta "Hiç" olmuş bir insan
topluluğuna vatanını, bayrağını ve aslında şanlı tarihi ile birlikte
yarınlarını bağışladı”
Kızılarslan Atatürk’ün vatanına bağlılığını ve Cumhuriyetin kurulma serüvenini anlatarak,“Değerli Konuklar, bir lider düşününki vatan toprağına duyduğu sevda uğruna her şeyden vazgeçti; bir ülkenin bağımsızlığı için kişisel tüm hayallerini, tüm yaşamını bir yana bıraktı. Ve sonunda tüm ideallerini Türkiye Cumhuriyeti ile gerçek kıldı. Adeta "Hiç" olmuş bir insan topluluğuna vatanını, bayrağını ve aslında şanlı tarihi ile birlikte yarınlarını bağışladı.
Karakterini bağımsızlık ile tanımlayan Ulu Önder Atatürk, 28 Ekim gecesi "Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz." dediğinde "Eşi benzeri görülmemiş istiklal mücadelesini en çağdaş yönetim şekli ile taçlandıracağım." diyordu aslında. Çünkü çok iyi biliyordu: "Türk Milleti'nin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyet'tir” dedi.
“Ulusumuzun sonsuzluğu için
Atamızın aziz hatırasına daha
sıkı sarılmalıyız”
Atatürk’ün hatırasına sıkıca sarılmak gerektiğini vurgulayan Müdür Kızılarslan, “Değerli Konuklar, yakın tarihte yaşadığımız korkunç günlerin ardından yeniden güneş doğduysa, bizler Türk Milleti olarak kutsal bayrağımızın göklerde dalgalanması uğruna canımızı hiçe saydıysak bunu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yarattığı vatan sevgisine borçluyuz. İşte tam da bu yüzden ulusumuzun sonsuzluğu için Atamızın aziz hatırasına daha sıkı sarılmalı, o'nun yolunda daha sağlam adımlarda yürümeliyiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmasını haftalardır bu özel program için heyecanla hazırlanan öğrencilerimize ve büyük bir emekle bu programı sahneye koyan tüm öğretmenlere teşekkür ederek bitiren Müdür Asu Kızılarslan, bütün misafirlere iyi seyirler diledi.
Açılış konuşmasının ardından “Yaşasın Cumhuriyet” isimli gösteri sahnelendi. Gösteride oratoryo, Cumhuriyet’in ilanının canlandırılması, vals ve zeybek gösterileri sahnelendi. İzleyenlerden büyük beğeni toplayan gösteri uzun süre alkışilandı. Program 10. Yıl Marşı okunması ile sonlandırıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol