“Cumhuriyeti savunan, laikliği savunan herkesle aynı yolda yürürüz’’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Alpullu Şeker Fabrikası’nda dün saat 11.00’de yaptığı basın açıklamasından sonra program akışı CHP Kırklareli İl Başkanlığında partililer ile buluşulmasıyla devam etti. CHP Kırklareli İl Başkanlığında yapılan programa; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av.Emrah Arslan, MYK üyesi Hamiyet Gülaçar, CHP Kırklareli İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık, CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Gürcan Saatçı,Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, il teşkilatı, üyeler katıldılar. 

Basına açık bölümde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba açıklamalarda bulundu. Basına kapalı bölümde ise Tüzük Kurultayı hakkında istişarelerin yapılacağı belirtildi.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Tayfun Okan Çobancık; ‘’Saat 11.00’da Alpullu Şeker Fabrikamızın satışı ile ilgili basın açıklamamız vardı. Oradan buraya parti binamıza geldik. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, bu konuda hassasiyetlerini dile getirdiler. Sayın Milletvekillerimiz bu konuda partimizin hassasiyetlerini dile getirdiler’’ dedi.
‘’Türkiye’de Cumhuriyetin,
laikliğin, demokrasinin güvencesi olan bir bölgedeyiz’’
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti binasında yaptığı açıklamalarında; ‘’Trakya deyince, Kırklareli deyince Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yurttaşı olarak onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü seven biri olarak burada heyecan duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Her zaman buradaki insanlara akrabamız gibi kardeşimiz gibi gördüğümüzü bilmenizi istiyoruz. Sadece Veli Ağbaba değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hakkari’deki üyesinden Malatya’daki üyesine, Antalya’daki üyesine kadar Trakyalılar ile ilgili bu duyguyu beslediğimizi bilmenizi istiyoruz. Zaman zaman umut- suzluğa düştüğünüz zaman bu duygu daha da artıyor. Türkiye’de cumhuriyetin, laikliğin, demokrasinin güvencesi olan bir bölgedeyiz, bunu biliyoruz. Kırklareli gibi, Edirne gibi, Tekirdağ gibi bizim de görevimiz bir kat daha artıyor. Sizin savunduğunuz değerleri savunmak da bu partinin temel ilkesidir. Bu partinin yapması gereken en önemli şeydir’’ dedi.
Ağbaba konuşmasının devamında, Alpullu’da yapılan eylemi vurgulayarak; ‘’Alpullu Şeker Fabrikası’nın kapatılmaması için geldik, buradan bir eylem başlattık. İlk kurulan fabrika Alpullu Şeker Fabrikası. Bütün Türkiye’yi arkadaşlarımızla beraber gezeceğiz. Sadece cumhuriyetin temel ilkelerine değil, onun yarattığı değerlere düşman bir anlayışla mücadele ediyoruz. İşimiz kolay değil’’ dedi.
‘’Pozitif yönlerimizi de
görmemiz lazım’’
Parti içi eleştirilerin genelde olumsuz yönleri ön plana çıkardığını, bunun yanında pozitif yönlerinde de ele alınması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; ‘’Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne kadar doğru şeyler yaptığını da görürüz. Zaman zaman kendi içimizde eleştiriyoruz. Kendi kendimize laf söylü- yoruz. Zaman zaman belediye başkanımıza söylüyoruz, il başkanımıza söylüyoruz. Maalesef hep negatif yönlerimizi görü- yoruz. Pozitif yönlerimizi de görmemiz lazım. Türkiye bizim savunduğumuz değerlere çok şey borçlu. Türkiye hala Irak değilse, İran değilse, Mısır değilse, Libya değilse, Afganistan değilse, Pakistan değilse, Sudan değilse, bunu laik demokratik cumhuriyete borçludur. Türkiye hala birbirinin ciğerlerini mezheplerinden dolayı söküp yemiyorsa; hala insanlar etnik kimliklerinden dolayı kılıçtan geçirilmiyorsa ve bu anlayışın rehberliğine rağmen 9-10 yaşında kız çocuklarımız köle pazarlarında kafeslerde satılmıyorsa bunu en çok sevgili Trakyalıların hemşeriliğinden onur duyduğu bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci Atatürk’e borçludur’’ dedi.
‘’Bir tek örnek aldığımız kişi var o da Mustafa Kemal Atatürk’’
Parti olarak yüzlerini batıya döndüklerini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının devamında; ‘’O nedenle de kendimizle de, kendi ilkelerimizle de, kendi savunduğumuz değerlerle de gurur duymalıyız. Değerli arkadaşlar bizim bir tek rehbe- rimiz, yol göstericimiz var. Bir tek örnek aldığımız kişi var. Onun ismi Mustafa Kemal Atatürk. Onun ilkelerinden yürüyoruz. Her şeye rağmen insanların kalplerinden atılamıyor. Birilerinin rehberi Katar, birilerinin rehberi Suudi Arabistan’daki vahabi zihniyeti olabilir. Biz yüzümüzü batıya döndük. Birilerinin yüzü doğuya dönük. Aklınıza yön olarak gelmesin. Bizim batı dediğimiz medeniyet. Batı dediğimiz şey kadın erkek eşitliği. Batı dediğimiz şey demokrasi, insan hakları.
2019 yılında tarihi bir hata yapmaz isek; 2019 yılında Türkiye’yi parlamenter demokrasiyi savunan kadrolar yönetecektir. Bundan emin olun. Bunu Kırklareli’nde güzel insanları görüp söylemiyorum’’ dedi.
‘’Bizim tek önceliğimiz Cumhuriyet’’
Adalet yürüyüşü ve 16 Nisan Referandumu deneyimleriyle beraber 2019 seçimlerine gireceklerinin altını çizen Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; ‘’ Biz bu işi nasıl götüreceğiz? 2 tane önemli deneyimimiz var. Bir 16 Nisan deneyimimiz. İki Adalet Yürüyüşü deneyimimiz. 16 Nisan’da daha önce elini sıkmadığımız insanlarla kol kola yürüdük mü? Merhaba demediğimiz insanlarla cumhuriyeti, laikliği, adaleti savunduk mu? Öyle bir deneyi- mimiz var şimdi. 432 kilometre yol yürüdük. 432 kilometreyi kimseyle kavga etmeden, küfredenlere, taş atanlara, önümüze hayvan pisliği atanlara alkışla cevap vererek, 432 km sağcı solcu hep birlikte ‘’hak, hukuk, adalet’’ diyerek yürüdük mü? Sadece CHP’liler yürümedi orada. Sadece bizim üyelerimiz yürümedi orada. Saadet Partili, MHP’li, HDP’li, CHP’li herkes yürüdü orada. O deneyimimiz de var. Buradaki tabloya bakacağız. Adalet Yürüyüşü’nde ne yaptık? 16 Nisan’da ne yaptık? Ona göre aday göstereceğiz. Onların duyarlılıklarını görmeden bir şey yapmayacağız. Bu Türkiye için önemli bir deneyim. Herkes kendi siyasi önceliğini bir kenara itti. Neyi savundu? Cumhuriyeti savundu. Bir tek ilkemiz var! Bir tek bizim önceliğimiz var. Nedir o önceliğimiz? Cumhuriyettir. Cumhuriyeti savunan, laikliği savunan herkesle aynı masada, aynı yolda yol yürürüz’’ şeklinde konuştu.
‘’Rehberimiz Mustafa
Kemal Atatürk’’
15 Temmuz’da erken seçimin yapılması durumunda yenilenen kadrolarıyla seçime hazır olduklarını ifade eden Ağbaba; ‘’Rehberimiz kim? Mustafa Kemal Atatürk. Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini kabul eden herkesle yol yürümeye hazırız. Onu bilmenizi istiyorum. Değerli arkadaşlar hep beraber başaracağız. Hiç kuşku duymayın. Hedeflerimiz var. Yapacaklarımız var, yapıyoruz da. Sanmayın ki; izliyoruz. Belki 15 Temmuz’da erken seçim olacak. Hazırlığımız var. Yenilenmiş örgüt bizim örgütümüz değil mi? İl başkanlarınız yeni, ilçe başkanınız yeni, örgüt yeni. Ona hazırız. Eğer biz kendi içimizde, kendi sorunlarımız bir kenara bırakıp ve kendi dışımızda demokrasi savunan insanları yanımıza alırsak bu işi bitireceğiz’’ sözlerini dile getirdi.
Parti binasındaki programdan sonra Özgürlük ve Demokrasi Parkı’nda CHP İl Kadın Kolları’nca çocuk istismarına karşı eylem yapıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol