Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya’ya, Hakimlere ve Cumhuriyet Savcılarına veda yemeği

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi, Adli ve İdari Yargı 2018 Yılı Ana Kararnamesi kapsamında Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ilimize veda ediyor. Öte yandan, kararname ile kentteki 4 hakim ile 4 savcının da yerleri değiştirildi. Bu çerçevede Kırklareli adliyesi ilimizden ayrılan hakim ve savcılara vir veda yemeği düzenledi...

HSK’nın 2018 ana kararnamesi ile ilimizden başka yerlere tayin olan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, bazı Cumhuriyet savcıları ve hakimlere, 2 Ağustos Perşembe akşamı Ceyness Restaurant’ta bir veda yemeği düzenlendi. 

Organizasyona Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, Baro Başkanı Turgay Hınız, İl Jandarma Komutanı Kadir Oğuz, Cumhuriyet savcıları, hakimler, müdürler ve adliye personeli katıldı.Yemeğin ardından gerçekleşen plaket töreninde; tayin olan hakim Gülcan Çakır Kaya’ya plaketini 1. ACM Başkanı İzzet Koçer, tayin olan hakim Özcan Tutuş’a plaketini Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, tayin olan hakim Duran Baştürk’e plaketini hakim Özlem Curik, tayin olan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kapıcı’ya plaketini Cumhuriyet Savcısı Mustafa Öztürk, tayin olan Cumhuriyet Savcısı Osman Bekmezci’ye plaketini Cumhuriyet Savcısı Halis İpek, tayin olan Cumhuriyet Savcısı Uğur Uslu’ya plaketini hakim Ayşe Sönmezler verdi. Tayin olan savcı ve hakimlere Baro Başkanı Turgay Hınız tarafından da birer plaket takdim edildi.Daha sonra sahneye tayin olan Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya davet edildi. 2018 yılının yeni adli yılından itibaren Kırklareli’nde görev yaptığını ve yoğun bir mesai geçirdiklerini vurgulayan Kaya, birlikte çalıştığı personele isim isim teşekkür ederek, devletin nerede görev verirse orada seve seve çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Başsavcı Kaya’ya plaketini takdim etmek üzere sahneye gelen Kırklareli Valisi Osman Bilgin, burada yaptığı konuşmada, devletin verdiği görevleri nerede olursa olsun, hani şehirde olursa olsun severek yapma düşüncesine kendisinin de katıldığını ifade etti ve Kaya’ya yeni görev yerinde başarılar diledi. Kaya’ya daha sonra Baro Başkanı Turgay Hınız tarafından bir plaket, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu müdürü Metin Sönmez ve Açık Ceza İnfaz Kurumu müdürü Mustafa Tatlıca tarafından birer hediye takdim edildi.
Gecede yine başka bir görev yerine tayin olan Lüleburgaz Başsavcısı Soner Gül’e, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu müdürü Metin Sönmez tarafından bir hediye takdim edilirken, kendisi de başka bir yere tayin olan Sönmez’e, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya tarafından bir plaket verildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Allah yoluna açık etsin