Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan: “Kırklareli’ne yakışır bir Adalet Sarayı”

2016 yılının Ağustos ayında yapımına başlanan ve Bademlik Mahallesi Eriklice Köyü yolu üzerinde konuşlanan Yeni Adalet Sarayı’nda sona gelindi. 8 Ekim Pazartesi günü burada hizmet vermeye başlayacak olan Adalet mercileri, daha ferah, geniş ve güvenli bir yapıya kavuşmuş oldu.
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, dün yeni Adalet Sarayı’nın kapılarını Önadım Medya Grubu’na açtı. İçeride son hazırlıkların devam ettiği ve hummalı bir çalışmanın olduğu binada haftasonu teknik sistemlerin transferi gerçekleşecek ve fiziki taşınma bitirilecek. Pazartesi günü ise hakimler, Cumhuriyet Savcıları, adliye personeli, avukatlar ve vatandaşlar yeni binaya gelecek ve işlemler burada yapılacak.
Eriklice köyü yolu üzeri 1. kilometrede yer alan Adliye Sarayı, 22 milyon 817 bin lira bedelle yapıldı. Geniş, fonksiyonel ve dekoratif konseptiyle dikkat çeken yeni Adalet Sarayı’na, hakimler, Cumhuriyet Savcıları, avukatlar ve vatandaşların girişleri farklı noktalardan olacak. Zemin katta polis nokta, PTT şube, misafir kafeteryası, çeşitli ofisler ve danışma masalarının olduğu binada, vatandaşlar öncelikle ön büro personeli tarafından karşılanacak. Bu uygulama iş gücü kazancı ve insanların işlemlerinin daha hızlı halledilmesini sağlayacak. Zemin katta ayrıca duruşma salonları yer alıyor.
İkinci katta Cumhuriyet Savcıları’na ait odalar, savcılık kalemlerinin ofisleri ve Cumhuriyet Başsavcısı’nın makamı yer alıyor. İkinci katta ise hakim odaları, mahkeme kalemlerinin ofisleri ve Adalet Komisyonu Başkanı’nın makamı bulunuyor. Binanın son katında ise yemekhane, personel kafeteryası, sosyal alanlar, uzlaşma odaları ve işleyişe yönelik olarak kullanılacak çeşitli ofisler mevcut.
Kırklareli’ne yakışan bir Adalet Sarayı olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, bugüne kadar binanın yapımında katkısı olan tüm kişi ve mercilere teşekkür ettiğini belirterek; “8 bin 672 metrekarelik alana kurulan binamız, 4 katlı ve 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip. 2 yıl gibi kısa bir sürede şehre yepyeni bir adliye binası kazandırıldı. Mevcut binamız artık hem bize, hem de vatandaşlarımıza yetecek potansiyelde değildi. Burada hizmetler daha ferah bir şekilde vatandaşımıza verilecek. Ayrıca onlar da daha geniş bir mekana kavuşmuş olmanın rahatlığını yaşayacak. Yeni binamızda ilk kez uygulanacak bir işleyiş var. Vatandaşlarımız girişte ilk olarak ön bürolarla iletişime geçecek. Buradaki görevli personel vatandaşın işinin niteliği ve şekline göre gerekli yönlendirmeyi sağlayacak. Böylelikle hem vatandaşlar zaman kazanacak ve işleri daha hızlı çözülecek, hem de eski binadaki gereksiz yığılmalar ile zafiyet olan konuların önüne geçilmiş olacak” diye konuştu.
Başsavcı Kapağan, adliyenin Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hariç tüm birimleriyle buraya geçeceğini kaydederek; “Sadece İcra Müdürlüğümüz şimdilik mevcut yerinde kalmaya devam edecek. Onun da Ocak ayı gibi taşınmasını öngörmekteyiz Bu konuda vatandaşlarımız zaten gerekli duyurulardan haberdar olacaktır” diye konuştu.
“Yeni Adalet Sarayı için bir açılış töreni olacak mı?” sorumuz üzerine Cumhuriyet Başsavcısı Kapağan; “Bu konuda takdir bakanlığımızındır. Henüz netleşen bir şey yok. Çok geniş kapsamlı ve yüksek protokollü bir açılış mı, yoksa daha ufak çaplı yerel bir açılış mı olacak bilemiyoruz. Adalet Bakanlığı’mız bu konuda kararını verdikten sonra bizler de ona göre bir hazırlık mutlaka yapacağız” ifadesinde bulundu. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. hımmm